IGROVJE
stranka » igrovje » iOS » Fieldrunners 2
Fieldrunners 2

Sneti

Po polju teko, dokler ne umro! Košček slabe poezije je primeren za na nagrobnike tisočerih vojacljev, ki kanonfutrsko napadajo tvojo stran zaslona v izvrstnem nadaljevanju zelo dobrega izvirnika. Posebne originalnosti ni, zato je moč Fieldrunners 2 v drugih konkretnostih. Orjaški količini vsebine za 2,39-evrsko igro, veliki razgibanosti, lepi podobi in posluhu razvijalcev za detajle, ki so manj sposobnim avtorjem španska vas. Ko razpostavljaš mnoge vrste stolpičev, od strelskih, raketnih in teslarskih do zanimivejših, kot so laserji in plazmerji, ki cvrejo vodoravne in navpične vr­ste ter se povezujejo, preprosto čutiš, kako močan je dizajn. Zlasti pohvalno je, kako igra menjava temeljna koncepta: arene, kjer gibanje nepridipravov spreminjaš s postavljanjem stolpov, in prostore, kjer so njihove poti določene vnaprej. S tem je dvoje v enem.

Bizarre Bazaar (ne guglat v službi!!) je eden tistih nivojev, ki povzroča kronično vnetje lasišča zaradi dolgotrajnega puljenja. Mogočih taktik je veliko.

Štiri vrste okolice v lepi, barviti grafiki, ki v inačici Fieldrunners 2 HD za ipad kar skoči z zaslona, tvorijo dolgo kampanjo z misijami več vrst, ki ne zapadejo v dolgčas. Zmaga na te­žav­nosti casual da eno zvezdico, na tough dve in na heroic tri. Z njimi odklepaš nove stolpe in dostikrat je poskus na najvišji nekaj čisto drugega kot na prvih dveh. Valov na posamičnem prizorišču je na ducate in so mestoma enolični, a so narejeni bolje kot v enici. Nadte priletavajo pešaki, motorji, džipi, tanki, helikopterji in letala, pri čemer se je moč spotakniti ob to, da kakih blazno novih glede na izvirnik ni. Poleg kampanje ni večigralstva, so pa ločeni miselni izzivi, kjer moraš premisliti, kako boš sovražne sile z omejenimi sredstvi speljal čez most ali v smrtonosne pregrade. Ti orehi te pripravijo na uži­vantsko, težko kampanjo, ki ima vse, kar bi si želel od klasičnega TDja. Odlično stolparjenje! 

Fieldrunners 2
Subatomic Studos za iOS
objavljeno: Joker 232
november 2012

88

sorodni članki