IGROVJE
stranka » igrovje » wii » Mario Party 9
Mario Party 9

Usoda serije Mario Party je bila zadnjih pet let negotova, kajti ustvarjalci so se razkropili in izdali sorodni Wii Party. A čeprav je vmes dospel veliko naprednejši Boom Street, kopriva ni pozebla. Deveti Mariov žur nas spet zbere v dnevni sobi, da bi v virtualnem človeku ne jezi se metali kocko, zbirali zvezde in se merili v miniigrah. Sliši se znano, a sprememb je precej.

Tekmovalno cepljenje polen na istem tnalu? Seveda, da lahko dve rezili glasno udarita vkup! Manjka pa opozorilo 'ne počnite tega doma'.

Nintendovi junački tokrat po ploščah ne potujejo vsak po svoje, ampak čepijo na skupnem vozilu. Šofira tisti, ki je trenutno na vrsti. Tudi zlatice niso polnokrvne, temveč gre za drobne zvezdice, ki jih je Bowser snel z neba in raztresel po deželi. Igralnih okolij je sedem in vključujejo rudnik, ukleti grad ter rajsko otočje. Kljub različnim tematikam pa so žal skovana po istem kopitu. Povsod te na polovici napade Bowserjev podrepnik in terja spo­pad v zahtevnejši miniigri, nakar za zaklju­ček uleti želvak osebno. Šefovski boji so sicer novost, vendar na račun bližnjic in sk­riv­nosti. Poslovili so se tudi predmeti za nagajanje, zato je igranje poenostavljen sprehod. Pri tem so zvezdice zelo nestabilna valuta, kajti številni dejavniki jih prosto delijo ali odvzemajo. Enkrat so to morski psi, drugič duhovi ali dvigajoča lava. Rezultat je več­na tegoba, da je preveč odvisno od sre­če. Miniigre so na srečo bolj poštene in v osemdeseterici najdeš sekanje drv, dirke s snež­ni­mi sanmi, oblaganje pice in še kaj. Nunčaka ne potrebuješ, vendar namizniški del poteka z navzgor obrnjenim daljincem, ki ga za vsako minico spuščaš v ležeči položaj. To motoviljenje je nepotrebno in moteče.
Samotnik nad turnejo po ploščah ne bo navdušen, saj Bowserjevi oprode grozljivo goljufajo. Druščina je torej obvezna in najbolje se bo imela četverica s prav toliko daljinci. V redu je poskrbljeno za pare in trojice, ki se jim zdaj ni več treba ubadati z računalniš­ki­mi soigralci. Manj kul pa je, da še vedno ni sp­let­nega večigralstva, kar je ob izkušnji iz Boom Streeta nerazumljivo. To dodatno utrdi vtis, da privlačnost serije ne le stagnira, ampak nazaduje in si nalepke s polno ceno ne zasluži. Družine bodo nemara cenile prijazno umirjenost, a za ostale je tak vrtčevski nivo razočaranje.

Tule je treba s svojo barvo napackati čimvečjo površino platna. Ko meriš z daljincem in s knofom krepiš ter prožiš curek, se počutiš kot Blob.

Priprava pice ni kar tako, saj se podlaga vrti, ti pa moraš vsak kos enakomerno obložiti. Naročili so pač štiri letne čase!

Vozni park ne vsebuje le avtov, ampak tudi čolniče in celo leteče preproge. Dodatne kupiš z nagradnimi točkami za pridno igranje.

Pri ježi delfinov ciljaš obroče različnih višin. Pogled se v eni od različic igranja premakne v zaritnega, da je ocenjevanje razdalje težje.

Mario Party 9
za wii
objavljeno: Joker 226
maj 2012