IGROVJE
stranka » igrovje » wii » Scene It? Twilight
Scene It? Twilight

Navi

Twilight je kljub stratosfernemu uspehu dolgo čakal na prvi špil. Garažni zanesenjaki so se sicer lotili razvoja večigralske masovke, a so jih odvetniki hitro spravili na vešala. Poguba gor ali dol, naivneži so vseeno pripomogli, da je vampirska romantika vstopila v svet iger. Ker pa je iz ljubezenskih kopren težko stkati akcijo v ustaljenem pomenu, smo dobili filmski kviz.

Razočara, da fotografije in posnetki niso v višji ločljivosti. Na velikih zaslonih je vse precej zrnato, višek vzdušja pa je občasno pršenje dežja.

Scene It? Twilight se nanaša izključno na prvi del filmske sage, dočim Mlada luna, knjige in kaj širšega ne pridejo v poštev. Poleg wiija je kvizalo izšlo še za PC in DS. Vprašanja so povsod enaka, vendar spodobno večigralstvo nudi samo wii. Drugod je druženje omejeno na zaporedno odgovarjanje in primerjanje rezultatov. Wii edini zadene pravo občutje, saj za sočasno zabavo štirih zadostuje prav toliko daljincev.
Pitalic je petsto in čeprav so razgibane, občutek ponavljanja vseeno ni daleč. Rade namreč iz različnih zornih kotov osvetljujejo iste reči. Pri nekaterih gledaš filmski odsek in se potem soočiš z vprašanjem, ki ima z videnim večjo ali manjšo povezavo. Potem je tu razpoznavanje oseb iz zamegljenih slik ter silhuet, pa iz Alicinih skic, kar je vse dokaj zahtevno. Poleg tega dopolnjuješ povedi in ugibaš, katera pesem spada k posameznemu prizoru.

Nastopaš kot želeno ime iz filma. Predstavitev je dokaj puščobna, saj kakih animacij ni. Dogajanje povezuje glas Petra Facinellija, ki igra Carlisla.

Partijo sestavljajo štiri dejanja s po petimi vprašanji. Čeprav snov zajema iz res skrajnih podrobnosti, se možgani fena odzovejo bliskovito, tako da runda traja okrog deset minut. Za odgovor največkrat zadostuje stisk ene od smeri na križcu, občasno pa z daljicem potreseš, da se javiš ali da se slika hitreje zjasni. Nad vsebino svoje glave se kar zamisliš, ko iz podzavesti potegneš barvo puloverja, ki ga je Victoria ukradla umorjencu. Ali pa številke na boku šolskega avtobusa, leto Edwardovega rojstva in kaj je dotičnež rekel, ko sta si z Bello izmenjala prvi poljub. (O ... moj ... bog. –Sneti) Da zasliševanje ni preveč resnobno, te podtalno hecajo hudomušni napačni odgovori.
Za splošno publiko kviz ni. Usekanci na Twilight pa se imajo lahko kak večer ali dva neznansko fletno, sploh ker bodo našli zabavo tudi v trapastem naboru nagradnih fotk. Ko čakamo na tretji film, se nekaj vmesne stimulacije čisto prileže.

Scene It? Twilight
Konami za wii
objavljeno: Joker 201
april 2010


 
sorodni članki