IGROVJE
stranka » igrovje » wii » How to Train Your Dragon
How to Train Your Dragon

V areni si Quattro prisvoji najtežjo zverino, ker ji edini ne zlomi hrbta.

Dasiravno je tole videti kot še ena klasična arkadna pustolovščina, je njena nrav drugačna. Gre namreč za pretepačino z velikanskimi kuš­čarji, avadodo! Pričakovati trdokožno težko­kategornico, ki bi se primerjala s Street Fighterjem, sicer ne gre. Sploh zaradi licenčne podlage po istoimenskem filmu. A to ne pomeni, da igra ni v redu.

Zgodbo lahko preigravaš s Hiccupom ali Astrid. Nočni bes je fantičev, punca ga dobi kasneje.

Štorijalni del je triplasten. V pustolovski s pobičem Hiccupom tekamo po otoku, rešujemo čisto lahke kveste in nabiramo hrano za zmaja. To vključuje premetavanje kamenja, razbijanje sodov, puljenje zelenja­ve in skakanje za prasci, ovcami & perjadjo. Sledi trening reptila. Moraš ga redno hraniti in mu s tem dvigati moč, zdravje, zaupanje in razpoloženje, nakar se podaš v jamo na vadbo. Urjenje rabi tako učenju zmaja kot tebe, saj odklepaš nove udarce in ognjene napade. Dokončani treningi prinašajo točke za izboljšanje zmajevih statistik in odklepajo luske, rogove ter kremplje za lepšanje korenjaka. Tu je še pet mini iger, ki prav tako prinašajo izkušnje: letanje skozi kroge, izdelovanje ledenih kipov, sestavljanje zmaja po prikazani podobi, ponavljanje zaporedij ter meni najljubše lovljenje ovac.

Igranje pretepačin z wiimotom ni ravno raj. Morda bi bilo bolje kupiti različico za xbox 360 ali PS3.

Srčika špila so turnirji, kjer se s plazilcem postaviš v 3D-areno in mlatiš nasprotnike. Udarce izvajaš z mahanjem z wiimotom, gobico na nunčaku ter gumboma A in Z. B sproža ognjene napade, katerih moč določaš s tiščanjem knofa. Pri tem bi pograjal umetno pamet, ki se preveč zanaša na blok in močne napade, zato jo z lahkoto premagaš s hitrimi serijami lahkih udarcev, ter nadzor, ki občasno ne stori tistega, kar bi hotel. Sicer redko, a v tepežkanju je to kritično. Ko bi le bilo mogoče uporabiti klasični plošček. Ko zmagaš na turnirju, si moraš omisliti novega zmaja, dokler v štalci niso štirje. V sleherni naslednji turnir se podaš z vsemi kuščarji in ko en omaga, zajahaš naslednjega. Čeprav imajo zmaji sebi lastne udarce, je trening za vse enak, posledično pa tudi izvajanje napadov. Razlikujejo se samo animacije. Vseeno pa je boj raznolik, ker so statistike samosvoje. Hiter zmaj se bo zanašal na kombinacije, kak drug na surovo moč ali ognjene napade.
Zgodbovni del je moč končati v dobrih desetih urah, kar storiš tudi zato, da odkleneš vse zmaje v arkadnem načinu, kjer se samo tepeš. Umetna pamet je tu boljša, a prava zabava je način za dva, kot se za tepežkarico spodobi. Punch-Out in Tatsunoko vs. Capcom sta kajpak boljši igri tega kova, toda zmaji imajo svoj čar, grafika je luštna in barvita, globine nekaj je in mladež bo navdušena. Zlasti če je ravnokar priletela iz kina.

Posebej carsko se počutiš, ko z enim svojim zmajem pretepeš vse štiri nasprotnikove.

How to Train Your Dragon
Activision za wii
objavljeno: Joker 201
april 2010

70