IGROVJE
stranka » igrovje » wii » Shaun White: World Stage
Shaun White: World Stage

Teža je pomembna, modruje Quattro, ko zlomi desko na stopniščni ograji.

Pri Ubisoftu so slišali, da sem bil s prvo wiijevo različico snežnodeskarskih vragolij (Shaun White Snowboarding: Road Trip – J186, 70) kar zadovoljen, zato so urno sklamfali nadaljevanje. Le da tokrat zgolj za malega belega prijatelja. Pri tem se niso pretegnili, ampak so vzeli osnovo od prej in ji dodali nove proge, malce spremenjeno kampanjo in podporo motion plusu. Je to dovolj?

Klasične dirke so nekaj, kar franšizi primanjkuje. Tudi daljše proge z bližnjicami bi sedle.

Razlog, da se spet podamo na sneg, je svetovno pr­venstvo. Shaun kot najboljši deskar je že tam, njegovi prijatelji pa se morajo še izkazati in skozi turnejo s stotega mesta priti med najboljših pet ekip. Tako vsak teden izberejo eno od treh ponujenih tekmovanj, v katerem osvajajo točke. Discipline so standardne: med hitrostnimi so smuk, slalom, vožnja na izpadanje in lov na kontrolne točke oziroma prehitevanje sotekmovalcev, v prostem slogu pa se trudimo izvesti čim več trikov na progi in skakalnici ali v snežnem kanalu. So tudi variacije, recimo zbiranje točk le na rampah ali v zraku, kar še malo pridoda k raznolikosti. Prav tako niso spreminjali sistema kolega, ki ti določi specialni gib.

Nekaj trikov je novih, večina starih, specialka pa ima pomembnejšo vlogo kot v enici.

Nadzor nad deskarjem ostaja zelo dober. Tokrat se nisem veliko ubadal z Wii Fitovo desko, saj ta deluje enako kot v enici, se pravi v redu. Bolj me je zanimalo, koliko špil profitira zaradi motion plusa. Vodljivost in odzivnost sta resda kanec boljša, a ne toliko, da bi letel v trgovino in zapravil 20 evrov. Po drugi strani pa to dodatno osvetli, kako dober je nadzor samo z daljincem. Da lahko ves bogati nabor trikov izvedeš le s sunkom wiimota v levo ali desno in kombinacijo dveh gumbov, je težko verjeti. Ampak tako je. No, zaznavanje je tokrat manj odpustljivo in prenekateri trik bo končal v snegu zaradi zasranega odriva. Z divjim mahanjem ne boste prišli daleč in treba je naštudirati, kakšen trik sploh lahko izvedete, da boste varno pristali. Ker so proge narejene dosti bolj domiselno, čeprav ostajajo malo prekratke, imate vedno mož­nost, da dober rezultat dosežete z nizanjem lažjih trikov. Skratka, malo več realizma kot v seriji SSX, a ne toliko, da bi ubilo igralnost. Večigralstvo je drugače še vedno možno le na razdeljenem zaslonu, smo pa končno dobili prosto pojanje po hribih in povrhu urejevalnik trikov. Žal v slednjem na račun nove poteze žrtvujemo eno od obstoječih.
Če si že lastite prvi del, World Stage ni vreden nakupa, ker je novosti premalo. Akopak ga nimate in iš­čete dobro arkadno snežno deskanje za wii, je to to.

Dosti bolj smiselno postavljene proge nadvse pripemorejo k bolj uživantskemu deskarjenju.

Shaun White: World Stage
Ubisoft Montreal / Ubisoft za wii
objavljeno: Joker 198
januar 2010

70