IGROVJE
stranka » igrovje » wii » Monster 4x4
Monster 4x4

Navi jezdi pošasti z velikimi nogami in majhnimi možgani.

Potem ko so na xboxu zarili v blato, prihajajo krpanski kamionclji poskušat srečo še na wii. Svetla točka je nadzor, kjer kontroler primeš počez in tako posnemaš obračanje volana. Ko se privadiš na dokajšnjo živahnost sukanja, je šofiranje kar prijetno. Priložen je celo sestavljiv Thrustmasterjev obroč (beri: kos plastike, ki spominja na volan) za montažo na daljinca. A čeprav je občutek res boljši, masivno čudo utruja roke in marsikomu bo udobneje igrati brez.

Ob kurjenju pospeškov želi vzdušje napeti zabrisana vidljivost. Stranski učinek so skoraj neizogibni trki.

Arkadno oranje po razdrapanih cestah je tipično in povprečno, da bolj ne bi moglo biti. Na lužah olja in ledu ti pač zdrsne, občasno te spraži kak plamen ali te v zrak požene rampa. Tam ob kriljenju z wiiljincem delaš trike v obliki okornih prevalov, ki pumpajo merilnik za pospeške in prinašajo točke. Toda zanimanje upade dosti preden se ti zahoče igrati z njih vlaganjem v statistike. Proti računalu je itak moč zmagati z vsako koreto, če se le ne zaletavaš preveč. Poškodb ali kakih drugih naprednosti seveda ni, prav tako je kratkovidna odsotnost zadovoljujočega znašanja nad rivali. Če mi pod ritjo že rjove zloben megatank, bi pričakovala kaj več od otročjega pošiljanja zasledovalnih sodov v odbijače. Enako je z destruktibilnostjo okolice, saj lahko pregaziš zgolj nepomembno postransko okrasje. Kariera dvajsetih dirk ne traja niti tri ure in še te se vlečejo kot razkuhan špaget. Proga je enaka progi, najsi bo v Egiptu, Barceloni ali Atenah, bonusi so bledi, izziv in privlačnost nikakršna. Celo v družbi boste od špila imeli komaj kaj več. Repertoar je plehnat: razrezan zaslon in nekaj ne prav navdihnjenih borilnih podiger. Okej, areno z zasledovalnimi kanistri skoraj razumem, izjemno trapastega nogometa in nekakšnega sumo-potiskanja veležog čez sredinsko črto pač ne. Nadzor je za take domislice premalo natančen, sploh pa niso nogati monstrumi nikdar sloveli po gibčnosti.
No, itak celo brez teh postranskih mimosunkov špil ne izkoristi njihovega največjega aduta, surove moči. Tej rji se ognite v širokem loku.

Na odklep čaka hlevček dodatnih bigfootov, med katerimi sta tudi šolski avtobus in gasilska brizgalna.

Monster 4x4
Ubisoft za wii
objavljeno: Joker 165
april 2007

49