IGROVJE
stranka » igrovje » playstation 3 » Marvel Pinball: Avengers Chronicles
Marvel Pinball: Avengers Chronicles

Sneti

Krasne marjance delajo madžarski Zen Studios, ki so pred par leti z Zen Pinballom in Pinball FXom oživili e-fliperje. Njihova značilnost je zrahljana vez z realizmom, saj imajo elemente, ki jih v resnici ne bi moglo biti, na primer like, ki skačejo po mizi in se tepejo. Natanko to počno Maščevalci na novih štirih prizoriščih v paketu Avengers Chronicles, ki ga nabaviš v Playstation Storu ali Xbox Live Arcade in ga uvoziš v Marvel Pinball ali Pinball FX2. Pri nobenem ne manjka prilagajanja nastavitev (večji naklon, število kroglic ...) in podrobnih navodil.

Preštevanje reber junakov na mizi, kot na pričujoči The Avengers, je za tiste, ki poznamo veliko Zenovih miz, že stara lastnost. Madžari bodo na Gamescomu predstavili še dve novi. Me zanima, kaj so naumili.

Najbolj klasična je z rampami bogata 'The Avengers', ki vpelje idejo predhodne mize Epic Quest.. Izbiraš lahko namreč različne kroglice s 'pokroviteljstvom' tega ali onega superjunaka. Thorova okrepi spinnerje, Hulkova močneje udarja v odbijače in Hawkeyeva profitira pri skillshotih. Je pa res, da te lastnosti niso bistvene in da je izven tega dizajn dosti klasičen, orientiran v rampe. Tudi Hulkova 'World War II' je izdatno rampasta, česar smo se nemara že malo prenajedli, in običajna, v njeni ločeni podmizi pa odzva­nja Sorcerer's Lair. Posebnost je Hulkovo oglaša­nje, ki plete zanimivo ozadno zgodbo.
Več si upata preostala fliperja. Na 'Infinity Gauntlet' se Silver Surfer in Captain Marvel bojujeta s polbožanstvom Thanosom. Izvedensko sestavljeno prizorišče se lahko sceloma obrne na glavo in vsebuje ganljivo pripoved z veliko govora. 'Fear Itself' pa za prizorišče vzame Asgard in ima edinstveno polkrožno dno, ki seže pod pod spodnji odbijali. Občutek, ko kroglica šine po tem jašku v tradicionalno smrtonosni del, nakar po drugi strani prileti ven, je čuden. A miza je odlično sestavljena in kompleksna.
Kdor ceni avtentične marjance, nad fantazijskimi gradniki Avengers Chronicles ne bo navdušen. Tak naj se posveti Pinball Arcade. Toda Madžari so z novim paketom vnovič dokazali, da so zelo dobri oblikovalci in da se ne bojijo novih zamisli. 

Marvel Pinball: Avengers Chronicles
Zen Studios za xbox 360, playstation 3
objavljeno: Joker 229
avgust 2012

80