IGROVJE
stranka » igrovje » playstation 3 » Grand Slam Tennis 2
Grand Slam Tennis 2

Sneti srka limonado in opazuje igro, ki še ni pripravljena na turnir.

Electronic Arts so kralji digitalnega fuzbala in hokeja, slabše pa jim gre pri košarki in tenisu. V slednjega so se spustili šele pred tremi leti z risankastim Grand Slam Tennisom za wii, a ni prišel niti med prvih sto na ATP, saj je imel preveč težav z izpiljenostjo in splošno zabavnostjo. Dvojka je boljša, vendar naleti na žestoko konkurenco v obliki Virtua Tennisa 4 in Top Spina 4.

V cifrah rečeno ima igra 23 tenisačev in tenisa­čic, 14 današnjih in 9 legend, ter ducat prizorišč.

Saj je res, da je GST2 edini špil, ki vsebuje vse štiri turnirje za grand slam - avstralskega (Australian Open), francoskega (French Open), ameriškega (US Open) in angleškega (Wimbledon). Prav tako drži, da je arkadni igralni sistem spodoben. Od tebe hoče, da se za kar najboljši odboj pravilno postaviš in gumb držiš ravno prav dolgo oziroma uporabiš desno gobico, s katero oponašaš lopar. Na PS3 je moč zapreti tudi opletalnik move (kinect v inačici za xbox ni podprt), ki je natančnejši kot pri konkurenci. Če imaš samo liziko, tenisača usmerja konzola, kar ni zanesljivo, zato imej v drugi roki kontroler ali navcon. Tedaj je igranje vzdušno in beleženje dokaj precizno, gotovo bolj kot na wiiju v enici.

Serviranje je malo drugačno kot običajno. Najprej določiš moč v obliki rastoče krivulje, nakar ustaviš črto čim bliže sredini.

Problem je v tem, da je način igranja sila podoben Virtua Tennisu, ki je boljša, elegantnejša arkada. Top Spinu pa GST2 zaradi manka nians in naprednosti, kot je kondicija, itak ne more konkurirati. Kaj pomagajo številni moški zvezdniki, od Djokovi}a prek Nadala do Federerja ter starih favoritov tipa Becker, Sampras in Edbeg (ženske so zastopane slabše, od novih le sestri Williams, Sharapova ter Ana Ivanovi}, od starih Davenport, Evert, Henin in Navratilova), če se pošiljanje žogice čez mrežo izkaže za nekam omejeno in ne povsem dodelano? Kako naj me impresionira inovativno serviranje, ko so si zvezdniki animacijsko tako podobni? Kaj se čem veseliti zelo dobrega komentarja s številnimi vernimi analizami dogajanja, ki ga prispevata mojstra John McEnroe in Pat Cash, ko je kariera s klasičnim razvijanjem tenisača ali tenisačice duhamorna, razvlečena ter oropana izbire težavnosti, tako da se moram cele ure znašati nad zanikrno umetno pametjo? Ki pozneje, ko pride k sebi, da precej robotski vtis?
Največ zabave igra prispeva v večigralstvu za do štiri, ki je posamič ali v dvojicah omogočeno tudi na liniji - žal brez presenečenj, kot bi bile lige ali dinamična lestvica. Tudi zgodovinska srečanja pod okriljem tevemreže ESPN so posrečena. A ker je Grand Slam Tennis 2 brez lastne identitete, je obsojen na životarjenje v senci šampionov.

Grand Slam Tennis 2
Electronic Arts za xbox 360, playstation 3
objavljeno: Joker 225
april 2012

59

 
sorodni članki