IGROVJE
stranka » igrovje » playstation 3 » WWE '12
WWE '12

Z nelepimi pozdravi, Sako, ki joče od strahu ob misli na WWE '13.

Dragi Yuke's in THQ! Najprej naj se vam zahvalim, da ste dolgovezno ime WWE Smackdown vs. Raw končno skrajšali v enostavni WWE. A to je edina pohvala, ki jo pričakujte, saj je vaša najnovejša 'simulacija' wrestlinga zanič.
Načina igranja niste preveč spreminjali. V ring še vedno buljim iz izometrične perspektive in nadzorujem enega borca. Z njim druge mišičnjake tepem, grabim, mečem, lučam čez vrvi, skačem po njih in izvajam kontre (reversale). Vsak licenčni napihnjenec ima svoj nabor udarcev in prijemov, ki jih lahko povežem v kratke, preproste kombinacije. A v končni fazi je domala vseeno, s kom igram, saj brez težav zmagam s slepim udrihanjem po gumbih. Za to so poleg osvežene, a več kot očitno nedodelane borilne mehanike krivi umetno(nes)pametni orjaki, ki se branijo neuspešno in včasih kar popolnoma otrpnejo. To je eden od mnogih hroščev, ki tako minirajo zgodbovni način, da ga prav dolgo nisem mogel igrati.

Špil ne špara s QTEji, navrže pa ti jih praviloma takrat, ko se znajdeš v zagati.

Potrudili se niste niti z videzom, saj so teksture sprane, navijači podobni napihnjenim lutkam, borci pa so štirikotnih mišic ter oglatih obrazov. Da ne omenjam animacij, ki so tako lesene, da so celo največji agilneži, kot sta Kofi Kingston in Rey Mysterio, gibčni kot nasedle ladje. Povrhu je stik med tekmovalci tako porazen, da bolj kot telesa tepem zrak, kar močno pokvari način za dva igralca na isti konzoli ali po internetu. Naprej vam mečem še nestrokovna, nesmešna in ponavljajoča se komentatorja, ki boje spremljata slabo ter polovico časa porabita za promocijo lige.

Animacije so vse po vrsti naravnost grde. Tukaj je težko oceniti, ali skuša temnopolti radojed Ceno pomendrati ali mu služiti kot vzglavnik.

Okej, vsega niste zamočili. Vdelali ste soliden urejevalnik, s katerim morem ustvariti svojevrstnega tepežkarja, in modusov je nemalo, od običajnega ena na ena prek kletke do lestve in royal rumbla. Dosti jih je omogočenih nalinijsko, tudi rumble, kjer se zbere štirideset steroidnežev. Teh itak ni malo, med njimi pa za razliko od WWE All-Stars (Joker 217, 62) močno prevladujejo novinci, med katerimi najdeš bledoličnega Sheamusa, miroljubnega CM Punka, vase zaverovanega Johna Morrisona in karizmatičnega Johna Ceno.
A kvantiteta je slab izgovor za manko kvalitete. Zato vas, dragi Yukesovci, lepo naprošam, da nas nehate zalagati z debilnimi igr(ic)ami in končno servirate spodoben wrestling.

Že ko sta v ringu samo dva, je borba vse prej kot taktična. Predstavljaj si torej zmedo, ki nastane, ko vržeš skupaj šest topoglavih mišičnjakov.

WWE '12
Yuke's/THQ za xbox 360, playstation 3
objavljeno: Joker 222
januar 2012

37