IGROVJE
stranka » igrovje » playstation 3 » Hustle Kings
Hustle Kings

Sneti razbija krogle med žgočimi spomini na Archerja Macleana in vegasti bar nad Idrijco.

Folk jamra o tem, kako ni dosti avantur, jadikuje o manku resnih simulacij, zdaj bom pa še jaz ne­kaj rekel: premalo je biljardščin. Na vsake kvatre se ena primaje mimo, ko se Jonasu rav­no spahne po pivu (to je te dni dost redko), in še tista je ponavadi apn. Hustle Kings so pa gut in v Playstation Storu (na ploščku jih ni) ugodno stanejo nekaj manj kot deset evrov. Saj boš znal kupiti? Drugače čitaj vedež o konzolnih net štacunah v Jokerju 198. 

Za torbe virtualnega denarja, ki ga služiš z uspehi, lahko kupuješ ekstra vsebino, kot so kovinske krogle in zaloge trick shotov.

Strošku primerno ne gre za široko zastavljeno igro, temveč iz tekstovnega menija izbereš modus in se znajdeš na enem od nekaj modernih prizorišč z eno mizo. Zakajenih barov ni, oseb tudi ne, tako da je vse čisto in prazno. Do te mere, da palice visijo kar v zraku. Je pa džezovska in tehno glasba hudo dobra. Najbolj manjkajo znana imena in razvoj biljardista skozi kariero. Tudi snookerja ni, saj si omejen na biljard. Vendar tu najdeš jerbas variant: US 8-ball, 9-ball in black ball, pa 3-ball, cutthroat in 14.1 continuous (30 krogel na mizi), trick shote ter kup bonusnih podiger. Čeprav špil nudi tutoriale, se ti ubadajo zlasti s kontrolami, tako da sem pogrešal zbirko znanja z raz­člem­bo inačic biljarda. 
Ko se priučiš enostavnega in učinkovitega nadzora, lahko ure­­diš turnir za kavčne prijatelje ali se podaš na sp­let, kjer lag ni problem in je nasprotnikov dosti. Tu narediš svojo sobo ali se pridru­žiš obstoječi, nakar izzivaš ljudi v njej za spletni rang ali staviš denar. Cekin je hkrati sučišče kariere, kjer se meriš s še kar dinamično in sposobno umetno pametjo. Boljša kot je, več moraš plačati za privilegij igre z njo, in nabiranje sredstev zna moriti tistemu, ki bi od Hustle Kings rad hitro sprostitev. Po drugi strani pa je zato marsikaka partija napeta kot zajla v rudniku.


Ob izidu mova so v igro z zaplato dodali podporo zanj. Ciljanje je kar vdušno in dokaj natančno, manjka pa pokazatelj moči. 

Lahkotnost itak traja le, dokler se špila ne lotiš brez pomagalne črte, ki v 3D-pogledu ali 2D-kameri od zgoraj kaže, kam bo šla bela in kam barvita krogla. Črta je lahko dolga, kratka ali je ni, kar je obvezno kasneje v karieri in v rangiranih vsemrežnih partijah. Tedaj pride do izraza simpatična globina, ki temelji na solidni fiziki. Ta med drugim omogoča zavrtene udarce in preskakovanje krogel. Dotične lahko odletijo z mize, ob premočnih sunkih pa se odbijejo od ozadja lukenj. Na pehanje kugel vpliva tudi vrsta maže in nasploh je občutek lep ter preprič­ljiv, neprimerno bolj kot pri raznih spletnih 3D Poolih. 
Škoda, da je igra tako sterilna, da ne vsebuje snookerja, da zna biti kariera zatežena in da niso iztrebili hroš­čev. A cena je primerna in soliden biljard se ne prikotali vsak dan. 

Hustle Kings
VooFoo Studios / Sony za playstation 3
objavljeno: Joker 208
november 2010

77

sorodni članki