IGROVJE
stranka » igrovje » playstation 3 » Comet Crash
Comet Crash

Malta & Sneti

Sladki biserček Comet Crash je vse prej kot tipičen predstavnik tower defensa. Izgovor za dogajanje sicer ni nič posebnega: znajdemo se na neznanih planetih, koder moramo obraniti padli komet pred sovražnim zajetjem in uničiti nasprotnikovo bazo. Vendar pa upravljamo tudi s plovilom, s katerim postavljamo tako ob­rambne stolpiče kot zbiramo surovine iz razstreljenih mimoidočih meteorjev. To naredi dogajanje zelo brzinsko in arkadno.

Če iščeš dober in po možnosti izviren tower defense, je Comet Crash kot nalašč zate. Prišel je brez pompa in se urno vpisal med boljše predstavnice žanra.

A presenečenj s tem ni konec. Sovrag ima vedno postavljeno bazo, ki jo sproti nadgrajuje, hkrati pa iz nje proti tebi pošilja valove enot. Ti niso podložni skriptam, ampak so posledica odločitev dokaj solidne umetne pameti. S tekmecem imata na voljo približno enake stolpe in enote, ki obsegajo pisano paleto hard­­vera. Z vsako zmago se odklene nova enota – ob­rambna struktura ali valilnica napadalnih oziroma spe­cialnih enot. Razvijalci so žebljico na glavico najprvo zadeli s potrebo po spretnem razpostavljanju stolpičev v labirintastih vzorcih, ki zalego usmerijo v v razvejane tokove in jih sproti pomalicajo. Nadalje pa z zmožnostjo, da tvoji podložniki izvedejo protinapad. Zaradi obojega je Comet Crash bolj kot tower defensu podoben klasični realnočasovni strategiji z enostavnimi pravili ter naborom enot. Ker je dogajanje hitrostno in količina njega na zaslonu velikanska, saj znajo enote preseči številko tisoč, je težko prehvaliti odlično nadzorno shemo s križcem in desno gobico.

Grafika res ni nič blazno posebnega, a navsezadnje gre za cenejši digitalni naslov, pri katerih je poudarek dostikrat na igranju namesto na izvedbi.

Kampanja nas precej za roko vodi skozi vseh 28 nalog, ki so presenetljivo raznolike in nikdar dolgo­čas­ne. Tekstovni namigi po propadlih misijah bodo prišli prav začetnikom, ki bodo cenili najnižjo te­žav­nost od treh, medtem ko bo najvišja preznojila veterane. Če potrebujete pomoč, jih lahko z enim ali dvema prijateljema preigrate sodelovalno. Največja privlačnost pa je lokalno večigralstvo. Začne se na vrhuncu akcije, oskubljeno vsakršne navlake, in v njem se pomerijo največ štirje sodelujoči z enakimi orodji v rokah. Mano-a-mano, tri štiri zdaj v čisto norišnico zaradi godlje na enotnem zaslonu! Žal je tovrstna akcija omo­gočena samo na enem PS3, saj ni internetnosti. Škoda, saj bi v tem primeru špil lahko postal navada. Saj veste, vsak dan po risanki umivanje zob in partija Comet Crasha.

Comet Crash
Pelfast za playstation 3
objavljeno: Joker 192
julij 2009