IGROVJE
stranka » igrovje » playstation 3 » Singstar Vol. 2
Singstar Vol. 2

Sneti

Karaoke Singstar za PS3 je sicer moč dopolnjevati skozi spletno trgovino Playstation Network, ampak vsakdo pač nima ali noče vihteti kreditne kartice. Zlasti ne Slovenci, ki smo v tem pogledu omejeni na šunjavske nakupe v nemškem marketu PSN, dokler nam (predvidoma jeseni) ne otvorijo lastnega. Zato je tu samostojni plošček, Singstar Vol. 2.
Za svoj belič dobiš predvsem trideset novih pesmi, ki segajo od šestdesetih do ničtih let. Mnenje o mineštri je sicer v dostičem odvisno od osebnega okusa, a drznem si trditi, da je miks boljši od starega. Komadi so bolj znani, spevni, pomembni in zanimivi od Singstar Vol. 1, ki se je z The Automatic, Blur, The Frate­llis in The Zutons osredotočal na sodobni brit pop & rock, čemur so avtorji pridodali nekaj drugih markan­t­nosti, spevnosti ter bizarnosti. Otoški vpliv je sicer velik tudi v Vol. 2, saj ne manjkajo Blur (Country Hou­se), Morrisey (Suedehead) in Pulp (Common Peo­­ple). A paket ima večji slogovni in časovni domet, saj v mednarodni verziji dobimo Aerosmithe (Dude Looks Like a Lady), Eminema (Without Me), Georga Michaela (Freedom 90), Nirvano (Lithium), Spandau Ballet (True), Shakespeare's Sisters (Stay), Offspringe (Pretty Fly), Mamas and Papas (California Dreamin') in Kool and the Gang (Celebrate). Nekaj za staro in mlado, za rockerje, popaše in raperje, torej.

Mamice in očkoti so v dobi hiper spoliranih izvajalcev videti hecni. Dvoglasno peti jih pa ni tako ajnfoh.

Prav tako je treba pohvaliti večje število duetov, ki sta jih v Vol. 1 zastopala Robbie in Kidmanca. Opazen je poudarek na back vokalih, ki jih ni enostavno ujeti in so dobra vaja za glasilkarje brez formalne glasbene izobrazbe. Zasluge za to ima novi mo­­dus, ki enemu pevcu zaupa vodilni glas, drugemu pa ozadno spremljavo. Drugače se način s spletno zaplato avtomatično vdela tudi v Singstar Vol. 1, a učin­ku­je v glavnem na komade, kupljene v spletni štacuni, saj oni na ploščku temu niso prav naklonjeni. Mogo­či sta še zamenjava blu-raya Vol. 2 z Vol. 1 brez izhoda iz igre, tako kot v Singstarih za PS2, in remote play na PSPju, ki vk­lju­čuje dostop do internetne trgovine.
Škoda torej, da med komadi ni Don't Stop Me Now od Queenov, ki gode med noro profesionalno zrežiranim uvodom (ta daje vedeti, da karaoke pojejo samo normalni ljudje v capah iz Zare) ... da so videi brez­upno zrnati in v standardni definiciji (oni iz osemdesetih so videti grozni) ... ter da sta mikrofona, ki prideta po izbiri zraven (cena je seveda ustrezno višja), še vedno ožičena.

Singstar Vol. 2
Sony za playstation 3
objavljeno: Joker 181
avgust 2008