IGROVJE
stranka » igrovje » playstation 3 » Pixeljunk Monsters
Pixeljunk Monsters

Raveer

Monsters so strateška igra branjenja stolpa, kakršnih po spletu mrgoli, recimo Desktop Tower Defense. Toda izvedba je vrhunska – tako igranje kot glasbena spremljava in podoba, vse je izpiljeno.

Za razliko od prejšnje igre iz serije Pixeljunk, PJ Racers, so Monsters nadvse kul izdelek.

Nadzoruješ poglavarja plemen na otoku, ki so ga napadli grdavži, in na tebi je, da s postav­ljanjem stolpičev varuješ prebivalce. Obstaja šest osnovnih vrst monstrumov in tri šefovske kreature, pri čemer se pošasti delijo na leteče in lazeče in so lahko imune na določena orožja. Na eno od dvajsetih vasic, ki sestavljajo otok, se zvrsti deset ali dvajset mimohodov pošasti enake vrste, za katere je treba predvideti pravilno rabo stolpov. Teh ni moč postavljati povprek in v nedogled, saj zanje potrebuješ les in zlato. Nekaj ju poseduješ na začetku, večino pa ju zapustijo žverce ali prodani stolpi. Važni so tudi kris­talčki, s katerimi stolpiče nadgrajujemo in raziskujemo nove. Na koncu pride šef in če ti živalce niso odškrnile nobenega prebivalca, dobiš mavrico za poti do novih vasic in višje težavnosti. Dolgi enoigralski kampanji se pridružuje še sodelovalna za dva.

Poglavarja je moč voditi tudi čez funkcijo remote play na PSPju. To je začuda celo igrabilno po internetu. Za tekoče delovanje namreč zadostuje že 300 Kb/s.

S Pixeljunk Monsters za malo denarja dobimo izvrstno izpeljanko nečesa, kar se je v bolj amaterski obliki razpaslo po internetu. Pritegne takoj in čeravno je sprva lahkotna, težavnost kmalu naraste. Že na srednji stopnji se pokaže taktična globina, a tedaj se zabava šele prav prične ...

Pixeljunk Monsters
Sony za playstation 3
objavljeno: Joker 176
marec 2008