IGROVJE
stranka » igrovje » playstation 3 » Eye of Judgment
Eye of Judgment

Oko sodbe naj kar sodi, toda Sneti je tisti, ki presodi.

Da na tej navezi kamerice in softvera nekaj zaudarja, sem začutil že avgusta, ko sem jo preizkusil v Leipzigu. Preveval me je namreč hud dvom - kakšen je sploh smisel tega paketa?

Ja, vso to kramo potrebuješ za nekaj, kar je sicer kar zanimivo, a bolj nerodno in manj popolno kot MTG.

V najglobljem bistvu je Eye of Judgment poenostavljen Magic: The Gathering, ki ga takisto nažigaš s fizičnimi kartami. Hec je le v tem, da nad priloženo podlago iz blaga na stojalcu bedi kamerica za PS3, ki jo takisto dobiš zraven. Uč brzinsko zazna, katera karta se znajde na enem od polj, nakar konzola tam ustvari poligonsko bitje, prikaže efekt uroka in tako dalje. Kot bi igral MTG ali Yu-Gi-Oh, le da se učinki kart selijo na ekran. No, težava ni v mehaniki, saj sta Sony in Wizards of the Coast ustvarila kar solidno digitalno kvartopirščino. V paketu sta dva kupčka s po tridesetimi začetni(ški)mi kartami, ki predstavljajo bitja in coprnije. Z njimi skušaš zavzeti pet polj od devetih in tako zmagati. Temeljne karte ustvarijo kreature s sposobnostmi, ki vplivajo nase, na sovražnike in na polja in ki jih definirajo podatki, kot sta energija ter moč napada. Druga sorta kart so magije, ki doprinesejo svoj učinek in odpotujejo na pokopališče. Strateški nivo krepi pet vrst polj, ki koristijo ustreznemu elementu ter škodijo nasprotnemu in se jih da prevrniti, ter zaznamki na kartah, ki povedo, v katerih smereh se bo izvršil napad in kje bo bitje udarilo nazaj. Sodelujoča za metanje novih kart, ki jih izmenično vlečeta s svojih kupov, in izkoriščanje obstoječih potrebujeta mano, katere zaloga samodejno narašča skozi izmene. Da ne moreta prehitro doklicati velebeštij, nekaj turnov velja zaklep. Ne, igranje ni ne slabo, ne nezanimivo. Kot je značilno za Wizarde, se Eye giblje po fini liniji med taktiko in srečo, strategijo in pocom. Včasih ti ne pomagata nobena prefriganost in dobro sestavljen deck (tako kot v MTG si ga lahko narediš sam, dokler vsebuje natanko trideset kart), spet drugič se izkažejo poznavanje kart, pazljivo načrtovanje sestave kupčka in modri odzivi.

Pri ugotovitvi, da je piratiziranje kart tako lahko, se nisem zanesel na govorice z neta, temveč sem preizkusil na lastno pest.

Eye of Judgment
Sony za playstation 3
objavljeno: Joker 172
november 2007

59