IGROVJE
stranka » igrovje » playstation 3 » Super Rub'a'dub
Super Rub'a'dub

Sneti

Wiiiii ... em, juuuuj, račke!!!! Prav neresnično je, kako je ta igrica luštkana. Na 3D plošči je voda, ki se pretaka sem in tja, po vodi pa delajo čofa-čofa mati raca in male račice, ki jih je treba rešiti. To delaš tako, da jih pobereš kot mama in jih z nagibanjem sixaxisa v gosji vrsti spraviš skozi labirintke ter mimo morskih psičkov do izhoda. Blup!

Včasih postaneš tudi morski cucek, ki malica račite. Brez krvi, seveda. To bi bilo brutalno.

Risankasta grafika in muzika, primerna za miritev razkurjenega dojenčka, izdajata preprosto nrav igranja, ki temelji na spoju akcije in razmišljanja. Skozi nadzor, ki ga takoj pošteka vsakdo brez dveh levih rok, race šibajo po dokaj majhnih ploščah in če jih kdo ugonobi ali padejo čez rob, ni panike, saj so nivoji kratki. Itak je finta v tem, da jih zamojstruješ v smislu čim boljšega časa in količine rešenih račkic, kar pomeni radostno ponavljanje. Tega spodbuja internetna lestvica, ki beleži najboljše, te umešča med svetovno elito in kaže posnetke najbolj vrhunskih izvedb. Spletnega multiplayerja ni, je pa podajanje joypada na eni konzoli, kar zna popestriti kako sivo popoldne v družbi najdražje, ki ji Resistance ne dogaja, račke bi pa reševala in se pri tem na vsakem koraku topila ob njih cortkanosti.
Iluzija se razblini le proti koncu nabora šestdeset nivojev, ko postane sixaxis premalo natančen za Super Rub'a'dubove zahteve. A preden se dogajanje sprevrže v garanje, kjer lahko smrti botruje vsak premikec, sta mimo vsaj dve tretjini čisto solidne miselno-arkadne akcije. Za to pa cena dobrega jurja v stari valuti, ki jo odšteješ v Sonyjevi ameriški spletni štacuni, ni pretirana.
Cena: 5 EUR 

Super Rub'a'dub
Sony za playstation 3
objavljeno: Joker 167
junij 2007