IGROVJE
stranka » igrovje » xbox 360 » Radiant Silvergun
Radiant Silvergun

Sneti

Prej: saturn, 1998. Zdej: xbox 360.
Radosti vredno: med ljubitelji arkadnih vesoljskih streljank – shoot'em upov Silvergun uživa mitski status. Po eni strani zato, ker je prišel le na avtomate in Segino konzolo saturn, kjer na Ebayu doseže ceno sto in več evrov. Po drugi pa zavoljo prislovične odličnosti in izvirnosti. V tem predhodniku Ikaruge, ki ga za desetaka tržijo v Xbox Live Arcade, v pogledu od zgoraj pilotiramo ladjico in nažigamo po alienskih tečnobah. A namesto da bi sproti dobivali nova orožja, imamo že spočetka vseh sedem, ki jih uporabljamo s kombinacijami gumbov. Kleč napredovanja je v spretnosti upravljanja in preciznosti nažiganja, a tudi rabi pravega orožja v pravi situaciji, pri čemer je dostikrat taktično možnih več pristopov. Nadalje se velja potruditi, da zaporedoma odstranjuješ sovrage iste barve od skupno treh, saj to prinaša več točk in omogoči hitrejše krepljenje oborožitve. Igra odlično drži napetost z mojstrsko tempiranimi in sestavljenimi valovi nasprotnikov ter velikimi šefi, ki jih je prava slast eliminirati. S sedmimi nivoji Radiant Silvergun ni dolg, a finta je v toč­ko­vanju in igranju na višjih težavnostih.

Povodi za jamranje: mehanika ni več tako sveža kot ob lansiranju in odtlej so se pojavili bolj bombastični ter še pazljiveje izrezbarjeni šuterji, recimo Treasurjeva lastna Ikaruga in igre fabrike Cave.
Novosti v tej inačici: luštno izboljšana grafika s HD-sličicami in novimi učinki, internetne lestvice, spletni co-op za dva, Ikarugin način z njeno igralno mehaniko, shranjevanje posnetkov in njih deljenje po Xbox Livu.

Radiant Silvergun
Treasure za xbox 360
objavljeno: Joker 222
januar 2012