IGROVJE
stranka » igrovje » xbox 360 » Ms. Splosion Man
Ms. Splosion Man

Sneti

Če si želiš nove ploščade, ni problema, ker jih ne manjka. Ne bi pa ti zameril, če bi spregledal tole bleščico za X360, ki je ne propagirajo dovolj. Za borega desetaka, kolikor zanjo odšteješ na Xbox Live Arcade, dobiš navdihnjeno in zanimivo poskakovalnico, ki bo dodobra razgibala dlani mojstrov zvrsti, novince pa pričakala z vici in možnostjo preskakovanja stopenj ob pretiranem umiranju. Jep, tako kot predhodnik 'Splosion Man, ki je v Jokerju 193 dobil zasluženih 85.
Dasi sedaj igraš 'Splosionovo žensko, je naloga slič­na: med tekom pretežno proti desni v pogledu od st­ra­ni premagati vse ovire, zavdati znanstvenikom, ki so se kruto poigrali s teboj, in priti do konca nivoja. Tako kot 'Splozivko za skakanje uporabljaš lastno telo, ki je v zraku zmožno do dveh eksplozij, s katerima se potisne v smer, odvisno od tiščanja analogne gobice. Potem se dečva zadiha in mora nekje pristati – če se da, ne v prepadu.

Skakalne situacije postanejo kar komp­lek­s­ne. Kakopak te najraje scvre zadnji laserski žarek.

Do neke mere se Ms. Splosion Man igra kot izvirnik, saj moraš zopet razbijati steklene površine, se ogibati špicam, skakati levo in desno med grozeče bližajoči­mi se stenami, bežati pred laserji, ne pasti v kislino in po­dobno. Nekateri gradniki stopenj so enaki. Je pa po drugi strani kar dosti novega. Kmalu se prebiješ iz znanstveniške ustanove, ki je v izvirniku sčasoma pustila monoton vtis, in se odpraviš v mesta, polna letečih avtomobilov, druge fabrike in podobno. Razgibane in originalne stopnje zdaj delno nelinearno izbiraš na nadsvetu, podobno kot v Super Mariu 3, po katerem so se izdelovalci Twisted Pixel zgledovali.
Tudi po zahtevnosti, saj je Ms. Splosion Man vse prej kot lahka. Treba je izkazati tako prstnično spretnost, saj moraš biti za mnogo skokov in doskokov nazarensko natančen in te pri tem velikokrat preganjajo premikajoči se zidovi ali laserji, kot mozgalne sposobnosti. Nemalokrat se znajdeš pred minipuzlico, ki jo rešiš tako, da ploščadi odskačeš v pravilnem vrstnem redu, pretakneš stikalo, fentaš znanstvenika, ki izključi plazemsko puško, in slično. Nadaljevalne točke znajo biti precej vsaksebi in manj spretnim ali potrpežljivim, ki nimajo ne časa, ne volje, da bi se učili natančnega ploščadenja, špila ne priporočam. Ima omenjeno preskakovanje nivojev, a to je potuha, zaradi katere zgrešiš pol vsebine.
Glede dotične je igra super, bo pa znal iti marsikomu na živce njen specifični humor. Gospa 'Splozijka je spastična, nenehno trzajoča figura s PMSom, ki si mrmra v brk parodije na ženske pesmi, sipa feministične parole in naokoli išče skrite čevlje. Čez nekaj časa sem se je navadil in mi je postala zabavna, sprva pa sem iskal gumb za izklop zvoka in črno prevezo čez oči. Ne bom se čudil, če se zaradi nje po preizkusu dema ne boš odločil za nakup.

Ker je treba v igre za prodajno us­pešnost, pum­pati spektakel, ima špil šefe, ki jih uničiš s QTEji.

Ms. Splosion Man
Twisted Pixel za xbox 360
objavljeno: Joker 218
september 2011