IGROVJE
stranka » igrovje » xbox 360 » Captain America: Super Soldier
Captain America: Super Soldier

Case Kapetanov ščit uporabi, da se ubrani tega razočaranja.

Naj ti takoj zaupam, o vrli bralec, zakaj igrarskega Captaina Americe po vsej verjetnosti ne boš nabavil. Predvsem zato, ker kot akcijska pustolovščina za nekoga, ki je ravno ves navdušen pridrvel iz kina, ni ravno najboljša stvar po poceni gorivu, demokraciji za vsako ceno in kar je še izrazito ameriških reči. Kar pa niso edine težave.

Captaina Americo so avtorji oblikovali spodobno, ima pa špil nekaj težav s tekočnostjo animacij.

Povsem zanič Kapetan ni, kajti pozna se mu, da se zgleduje po Batman: Arkham Asylumu. Prizorišče je tudi tu eno samo – ogromen nacistični grajski kompleks, po katerem hitreje potuješ skozi kanalizacijo, ki povezuje različne predele. Amerika se tjakaj odpravi porazit teroristično organizacijo Hydro. Sorodno kot v Batmanu, le da občutno manj dodelano, je arkadno tretjeosebno bojevanje, ki v grobem sestoji iz netaktičnega mlatenja po dveh akcijskih gumbih (zamahovanje z udi, prijemanje nasprotnikov), netežkega prestrezanja udarcev in izstrelkov ter lučanja znamenitega okroglega ščita. Čiščenje obi­­čajnih, ostrostrelskih, mehansko oja­ča­­nih in komaj omembe vrednih šefov je v nekem smislu zadostno. Pri deljenju kro­­­šejev in brc je Kapetan brzinsko akrobatski, dočim se akcija, ko napolniš namenski merilnik in izvedeš fatalni napad, vzdušno upočasni. Kul je prijem, s katerim prevzameš nadzor nad kanaljo in z njegovo pokalico prerešetaš ostale zlobnike. Prav tako ni nič narobe s kopiranjem še ene pritikline iz Batmana, taktičnim pogledom, ki razkrije lestve, police in druge elemente, po katerih more heroj splezati.

QTEji so bedni. Največkrat ti je naloženo brzinsko mlatenje po edini tipki, ki ga pospremiš z zehanjem.

Razočaranje pa nastopi, ko pogruntaš, da se igranje skrajno ponavlja, da so naloge bedno plehke, saj ne počneš drugega kot mlatiš kanalje in sabotiraš maši­ne­rijo, in da je okolica skrajno dolgočasna. Špil je nesramno lahek celo na najvišji težavnosti, kjer se ti zd­ravje med nadzornimi točkami ne obnavlja, in prav vidi se, da so ga delali za nedeljsko publiko, ki ji prija, če jo igra ves čas vodi za rokico in je ne kaznuje. To je očitno pri pogostih ploščadarskih segmentih, kjer takorekoč ne moreš pasti v smrt in koder si uspešen, če se kvazi QTEjskih ukazov na zaslonu držiš ali pa tipke pritiskaš tja v en dan.
Zadnji žebelj v krsto pa bo pristašem filma predstavljalo, da igra z njim štorijalno nima praktično nobene zveze. In da tudi drugače – odštevši prisotnost nekaterih znanih likov – slabo izkorišča licenco. Marvel bi moral Sego za tale 'trud' kratkomalo tožiti.

O pripadnikih Hydre ni moč povedati nič laskavega. Pri direktnem napadanju niso usklajeni, ko se občasno znajdeš za stacionarnim topom, pa brezglavo pritečejo v smrt.

Captain America: Super Soldier
Sega za xbox 360, playstation 3
objavljeno: Joker 217
avgust 2011

40

 
 
sorodni članki