IGROVJE
stranka » igrovje » xbox 360 » Green Lantern: Rise of the Manhunters
Green Lantern: Rise of the Manhunters

Case si plošček špila natakne kot prs­­tan, a se ta ne zasveti.

Kaj boš odnesel od Zelene svetilke, je odvisno od tega, s kakšnimi pričakovanji se je lotiš. Če so te prikolice prepričale, da gre za dodelano mlatilščino, ki se lahko primerja z vzornikom God of Warom, boš džojped odložil razočaran. Ako pa si pričakoval tipičen licenčni apn, vedi, da vseeno ni, saj nudi vsaj tekoče in še kar spektakularno mikastenje galaktične zalege.

Proti orožarni iz svetlobe sovragi nimajo prave obrambe. Če ti na pomoč priskoči lokalni kolega, ki se ti lahko kadarkoli pridruži v vlogi zelenka Sinestra, z njimi opravita še toliko prej.

Natančneje gre za Manhunterje, robotsko raso, ki so jo Varuhi ustvarili za potrebe vzdrževanja vesoljnega miru. Nakar so mehanske podložnike zavrgli ter taisto poslanstvo zaupali junakom z vsemogočnimi prstani. Zgodi se, da se kovinkoti vrnejo in so močno jezni, zaustavi pa jih lahko le Hal Jordan, človeški superjunak Green Lantern.
Protagonist, ki govori z glasom Ryana Reynoldsa, in njegovi zeleni pomagači so hkrati vse, kar ima špil skupnega s filmom. No, prištevši še priklic konstruktov iz zelene svetlobe, ki so med bojem uporabni kot posebna orožja. Na seznamu so hecnosti, kot so ogromna macola, zelen kij za baseball, s katerim odbijaš energetske izstrelke, reaktivno letalo, ki ga zalučaš proti sovragom, minigun, mine in slični izrodki prstana ter Jordanove domišljije. Te napade odklepaš z napredovanjem v sila pred­vidljivi štoriji, moreš pa jih tudi kupiti in obesiti na čelne tipke joypada. Seveda v zameno za nabrane zelene toč­ke, s katerimi nadgrajuješ tudi osnovne borilne sposobnosti heroja.

Letalske sekvence bi lahko bile najboljši del špila, a jim zavdata lahkost akcije in manko domišljije pri dizajnu.

Snidenja s manjšimi in večjimi roboti, ki te napadajo zdaj neposredno, zdaj z razdalje, so zrcalna slika ziheraštva, saj se špil kot klop psa drži ustaljenih mehanik (povprečnih) tretjeosebnih pretepačin. Zeleni borec obvlada hiter in močnejši zamah, ki ju zna povezati v osnovne kombinacije, skok, hitri zdrs proti oziroma skozi nepridiprave, prijem in lučanje nasprotnikov z zelenim tentaklom ter blokiranje. Ko napolni poseben meter, pa se lahko za krajši čas sp­re­meni v neranljivo inačico samega sebe ...
... čeprav mu tega ne bi bilo treba. Mučenje je sicer eksplozivno in tekoče, a je takšno predvsem zato, ker so stopnje eno samo zaporedje tepežkalnih aren in ker barabe ne glede na izbrani nivo zagamanosti ne nudijo resnejšega izziva. Vključno z glavarskimi stvori, ki jih kot v Kratosovih dogodivščinah pokončaš s (cenenimi) QTEji. Povsem mimogrede opraviš tudi z vesoljskimi sekvencami, kjer Hala nadzoruješ kot v kakem šutemapu in uničuješ kramo, ki ti leti naproti. Od kdaj je služba superheroja tako preprosta?

Green Lantern: Rise of the Manhunters
Warner za xbox 360, playstation 3
objavljeno: Joker 217
avgust 2011

55

 
 
sorodni članki