IGROVJE
stranka » igrovje » xbox 360 » Comic Jumper
Comic Jumper

Misfit

Oh Twisted Pixel, čemu? Čemu ste po dveh solidnih špilih (The Maw – J190, 71 ter 'Splosion Man – J193, 85) spočeli tole skropucalo? Stripovski sprehajalec je namreč pod vso šminko slaba 2D-streljanka s platformskimi elementi.

Zvezda, ki jo ima Kapitan Smeško na prsih, je druga osebnost in njegov edini 'pomoč­nik', ki razen zabavnega nerganja ne počne kaj dosti.

Igra se sicer na zabaven način, kjer se mešata inteligentnost ter straniščnost, norčuje iz stripov, špilov, glasbe, filmov ter vsega vmes. Že idej­­a o štorastem junaku Kapitanu Smešku, ki zaradi vsesplošne nespo­­sobnosti izgubi svojo stripovsko publikacijo in je prisiljen gostovati v konkurenčnih risanih serijalih, je super. Prezentacija je vrhunska – v pomežiku Conanu se odeti v kožuh podimo po prazgodovinskem okolišu, v srebrni dobi stripa se 'bodemo' s problemi šesdesetih let, kot so feminizem ter cenzura, kasneje se znajdemo v črnobelem svetu mang ... Odlično!
Škoda le, da so igralni deli tako razvlečeni. Na vsak tematski level srečamo največ pet zabitih sovragov, ki se ponavljajo v ENAKIH vzorcih do konca sklopa. Poleg tega jih moramo streljati nenavadno dolgo, da jih spravimo pod rušo, pri čemer prednjačijo šefi. Še sreča, da ti niso napačni. Akcija se trudi biti razgibana še s tračniško streljaškimi, pretepaškimi ter QTE-sekvencami. Toda zaman, saj vse plati trpijo za istim sindromom – nenavdihnjenim dolgovezenjem. Skakanje pa je osnovno in nič posebnega.
V šestih urah, kolikor sem jih porabil za dokončanje, sem se resda mnogokrat nasmejal. Žal pa sem se ravno tolikokrat zjokal od duhamornosti.

Comic Jumper
Twisted Pixel za xbox 360
objavljeno: Joker 210
januar 2011