IGROVJE
stranka » igrovje » xbox 360 » Batman: Arkham Asylum GOTY Edition
Batman: Arkham Asylum GOTY Edition

Sneti

Igram torej zopet Batmana, enega najboljših špilov lanskega leta in verjetno najboljšo stripovsko licenčnico vseh časov. Septembra 2009 je dobila visokih 89 na rovaš impresivnega spoja tepežkanja, raziskovanja, detektivstva in solidne zgodbe, ki je spremljala Batmanovo ubadanje z Jokerjem v arkhamski norišnici. Predvsem pa takega občutka, da si resnično v koži ljubega superjunaka, še nismo do­ži­veli. V Arkham Asylumu Šišmiša na trenutke nismo več igrali, temveč smo on postali.
Človek bi rekel, da bo to še bolj držalo za edicijo Game of the Year, saj je njen temelj stereoskopski prikaz na podlagi konfekcijske tehnologije Triloviz. Za to ne potrebuješ 3D-televizorja ali polarizacijskih špeglov, kajti v šatuljici dobiš dvoje kartonskih očal z rdečo in modro lečo. Prav takih, kot smo jih mi priložili dvestoti cifri, da ste lahko nago babo doživeli v vsej njeni ... oblosti. Igro lahko poženeš tudi brez 3D-učinkov, če te motijo ali se ti ne zdijo dovolj impresivni. In, roko na srce, globinskost ni razlog za nakup. Saj je fino, da vmesnik, Batman in nekateri liki stopijo z zaslona. Vendar je učinek kozmetičen, ostrina se izgublja in barve so manj žive. Menim, da efekt ni vreden izgube kakovosti.

Mirno ždenje pod stropom in potem spust na talnega sovražnika je eden osrednjih čarov igre.

Dobro, če Batmana nimaš in se ti vsebina sliši slastna, le dobodi GOTY Edition. Novo na ploščku tržijo za ugodnih 45 evrov. Ako si ga že lastiš oziroma rab­ljenega dobiš za bakšiš, pa 3D ni bistven. Tudi zato, ker je igra drugače enaka kot normalna edicija. Edina razlika poleg stereoskopije je vključitev štirih dodatnih pretepaško-skrivalnih izzivov (Crime Alley, Insane Night, Prey in the Darkness, Villain Challenge Map), ki jih je treba sicer dokupiti v spletni štacuni. Dva od teh sta itak zastonj, za druga dva pa boš dal pet evrov. Odklenjeni so spočetka in jih je fino preigrati, vendar niso nič pretresljivega. Aja, pa tisti, ki se je odločil, da shranjeni položaji iz normalne verzije v GOTY ne delujejo, je idiot.

Edicija GOTY ne spreminja niti zgodbe, ki je na nivoju enostavnih stripov in ne sega v odraslost novih filmov o Temnem vitezu.


Batman: Arkham Asylum GOTY Edition
Eidos za xbox 360, playstation 3
objavljeno: Joker 203
junij 2010