IGROVJE
stranka » igrovje » xbox 360 » Magic The Gathering: Duels of the Planeswalkers – Expansion 1
MTG: DotP – Expansion 1

Sneti

Duels of the Planeswalkers za Xbox Live Arcade sicer niso pravi Magic, ker ne omogočajo prilagajanja deckov, če ne upoštevam omejenega odvzemanja in dodajanja vnaprej določenih kart. Takisto ni sideboarda, turnirjev, menjave in podobnih ma­gicovskih zapovedi. A za desetaka nudijo veliko samotarskega in nalinijskega igranja z osmimi predpripravljenci, od agresorskega sočivja prek črnega discarderja do belega weenieja.

Vmesnik je ostal enak. V njem bi lahko uvedli ekspertni nivo, kjer bi mogel preskočiti včasih dolgovezno čakanje na razrešitev uroka.

Prva razširitev, med brati imenovana Duel of the Dragon, za ekstra 400 MSjevih točk zalogo kupčkov zveča na enajst. Novinci so torej trije. Prvi je modro-beli Mind of Void, ki se osredotoča na obrambo, vle­čenje kart, faturje (notri je 11/11 Denizen of the Deep, ježeš, pa solata tipa Mahamoti Djinn), kraja živali in zbitje števila kart v sovražnikovi knjižnici na nič. Drugi je rdeče-zeleni Cries of Rage, učinkovit aggro z mnogo warriorji, ki imenu ustrezno stavi na napad, meče v glavo Obsidian Battle-Axe in hitro pricopra Bramblewood Paragona, ki je v navezi s hastanimi na­s­kakovalci prav smrtonosen. Še malo kurjave in sovražnik je cvrtje. Tretji pa je stari znanec s konca sta­re kampanje, mogočni artefaktni Relics of Doom, kjer tvoja bitja s čaranjem novih kreatur rastejo in ras­tejo, Bottle Gnomi dajejo življenje, Howling Mine skrbi za dotok kart, dočim konkurenčnega maga štihajo letečneži in mantikora. Prav tako dobiš par kart za prejšnje decke, čeprav nič blazno pomembnega. Mirri pač ni karta, ki bi jo šlo častiti.

Še vedno upam, da bodo pri kaki tretji razširitvi naposled razprli klešče in omogočili korenitejše spreminjanje vsebine deckov.

Z umetno pametjo se boriš v kratki novi kampanjici, a ker v primerjavi z ono iz temeljnih Duels ni prav nič nadgrajena, jo hitro demoliraš, če imaš nekaj pojma o Magic: The Gardening™. Nato ti ostane reševanje par svežih miselnih oreščkov in zložno odklepanje dodatnih kart za posamezne decke v bojih z xboxom, kjer za vsako zmago dobiš po eno hudičevo podobico. Za trud si običajno nagrajen na liniji, kjer imaš s polno odprtimi kupčki dosti več možnosti proti še vedno kar številni in znalski konkurenci. Tu Planeswalkers dokažejo, da so za svoj cekin hudo dolgoživi in da novi decki nedvomno upravičijo vložek petih evrov. Med drugim zato, ker je z njimi zelo prijetno igrati bitke 1 proti 1, ki so najbolj popularne. Če bi rad nažigal samo multiplayer, si lahko dodatek snameš celo zastonj, a v tem primeru ne boš mogel odkleniti dodatnih kart. No, za prvi občutek zadostuje in stavim, da se nakupu ne boš mogel upreti.

Magic The Gathering: Duels of the Planeswalkers – Expansion 1
Wizards of the Coast za xbox 360
objavljeno: Joker 198
januar 2010