IGROVJE
stranka » igrovje » xbox 360 » Smackdown vs. Raw 2010
Smackdown vs. Raw 2010

Trije prešvicani merjasci z grupnim drgnjenjem onesposobijo Mefista.

WWE je kljub prepričanju mnogih, da gre le za bledo senco preteklega WWFja in da je to edino s steroidi nafilan šov za ameriške neandertalce, velik posel z milijoni privr­žen­­cev. Tako ni čudno, da vsako leto dobimo špil, ki se trudi s predstavitvijo tega kvazi športa. Seveda le malo spremenjenega glede na prejšnje leto. Smackdown vs. Raw 2010 po tej plati ni dosti drugačen.

Poleg kosmatih nabitežev in dveh velikanov smo deležni tudi veselega joškotresa. Pogrešam pa kake pritlikavce.

Prisoten je trenutno aktualen nabor WWE-borcev, na žalost brez karizmatičnih starcev. Z njimi se lomimo v več kot petdesetih načinih, od kariernega in zgodbovnega prek rumbla in borb v kletkah do tag team variant in mlatenja na parkiriščih. Najbolj opazna je ob­čutno izboljšana, pohitrena akcija, ki je ne prekinjajo več stalna pritiskanja naključnih knofov in neumestne animacije. Tudi premikanje brdavsov je hitrejše in bolj gladko. Borilni sistem ostaja pretežno enak kot lani in sestoji iz brce v jajca, gejevskega objema, preusmeritve, finišerja in hvalisanja. Različne prijeme izvajamo s smernimi tipkami, z raznolikimi potezami pa prispevamo k hitrejši napolnitvi smackdown me­ril­nika, s katerim lahko izvedemo borčevo specialko. Ta je prilep­­ljena kar na osnovni gumb, kar kaže na priljudnost vsakdanježu. Globine tu res ne gre iskati, vendar to niti ni namen špila, ki plava v vodah zabavne arkade. Moti pa, da so preusmeritve poenostavili z dveh gumbov na enega, kar dodatno zniža nivo taktike.
Pohvaliti gre odlični ustvarjalni način. Naredimo lahko borce, gibe, filmčke in celo štorijo. Našteto lahko potegnemo z interneta od tistih, ki tja stalno odlagajo svoje umotvore. Razoča­ra­nje nad bednim naborom pr­votnih likov tako omilijo kvalitetno narejene legende, ki prispevajo dušo in vz­duš­je. Seveda jih lahko uporabimo tudi v zabavnem multiplayerju pred enim zaslon­om. Na PS3 ta podpira do šest sodelujo­čih, na X360 do štiri.

Takole se verjetno počuti tisti, ki si lasti lanskoletno inačico in je z nakupom pričakoval občutne izboljšave ter napredek.

A ni vse postlano s prestižem Rika Flaira, saj najedajo šlamparije. Po eliminacijski kletki recimo ne moremo plezati in metati tekmecev v steklo, kar kvari enega boljših modusov. Royal rumble temelji na kretenskem nažiganju knofov, s katerim želimo nekoga vreči iz ringa. Kamera se takrat za lep čas osredotoči na knofodrkača, medtem ko si lahko ostali sodelujoči v ozadju mesijo tiče. Jemanje nasprotnika na tarčo v gužvi je nenatančno, finišer pa se polni želvje počasi, kar botruje razvlečenim borbam. Potem je tu še slaba grafika – če ne bi igral dokončne uradne verzije, bi prisegel, da nažigam rusko beta izdajo. Sramota glede na spodobni videz lanske verzije.
Skupaj torej igra s potencialom, ki jo pokvarijo nedodelanosti. Zaradi tega je le malenkost boljša od filmske kariere Hulka Hogana.

Smackdown vs. Raw 2010
Jakks Pacific / THQ za xbox 360, playstation 3
objavljeno: Joker 198
januar 2010

65