IGROVJE
stranka » igrovje » xbox 360 » Arkadian Warriors
Arkadian Warriors

Raveer

Evo, akcijadni frpjčič, najavljen na sejmu v Leipzigu kot Artemis Warriors, je končno privandral na xškatelni živi servis. Gre za splošen klon Diabla, čigar zgodba se napaja iz grške mito­lo­gije.

Najboljši sosed je oderuh. Ima pa vsaj Lumpijev kotiček, kjer se lahko strahopetci (lokostrelci) igrajo.

Skregata se babi, nastrada pa dec, em, raja. Dobro stran zastopajo okamenela boginja lova Artemida in tri njene žverce, feniks, lev ter zmaj, ki jim je podelila človeško obliko. Tako se temni strani, ki jo vodi kačjelasa Gorgona, zoperstavijo bojevnik, ča­rov­nica ter lokostrelec. Dotični ob tepežu golazni v ob­liki pajkov, minotavrov in hider pridobivajo iz­kust­vene in pretvorbene točke. S prvimi odklepajo bojevniške veščine ali čirule-čarule, medtem ko s slednjimi pridobijo spremembo v žival. Obenem zbirajo zlatnike, oklepe, orožja in napitke. Predmetov je obilo, menda več kot dvesto, in so vezani na sorto vojš­ča­ka, tako da ne more vsak nositi ter vihteti vsega. V odlični potezi špil ni samotarski, saj omogoča spletno in lokalno večigralstvo v sodelovalnem načinu na enem zaslonu. In šele tu pokaže pravi obraz, z ustnicami, zakrivljenimi navzgor. Ker si igralca delita živ­ljenja in zaslon, se morata gibati usklajeno, saj ne moreta napredovati, če eden sili desno, drugi pa levo. To privede do zelo komičnih situacij, zlasti pri boju s šefi.

Nisem prepričan, če je alternativna oblika bojev­nika lev ali je obratno. Eh, glavno, da dela štalo.

Škoda potemtakem, da igra ni vrhunska. Je linearna in predvidljiva: v mestu vedno ogovarjaš eno in isto osebo, ki te pošlje na misijo. Ta veleva masaker po­šastkov ali vrnitev izgubljenega predmeta, kar pos­tane monotono in žaljivo za prave moške. Te­žavnost in inflacija rasteta eksponentno: monopolni trgovec ima tako oderuške cene, da pol špila pre­ig­raš kot sirota jerica, medtem ko se kanalje urno namnožijo ter se naučijo spreminjati oblike. In naposled nažira ka­mera, ki botruje zatikanju junaka ob okolico in nepreglednosti dogajanja.
Resda gre za klasično diablovščino, ki jo na trenutke 'krasi' hudo poljska izvedba in ki v končni fazi ni nič posebnega. A hkrati je poceni in nadvse zabavna v paru, kjer je smeh zagotovljen.

Arkadian Warriors
Sierra Online za xbox 360
objavljeno: Joker 174
januar 2008