IGROVJE
stranka » igrovje » xbox 360 » Mutant Storm Empire
Mutant Storm Empire

Sneti

Kot nadaljevanje enega boljših shoot'em-upov so Empire obdajala pričakovanja, ki jih je izpolnil le delno. Temeljni elementi so kajpak Robotronova nadzorna shema, pogled od zgoraj, pinjauanje sovragov in oglato-odbita neonska grafika v znanem slogu. Vendar špil napreduje drugače od Reloadeda: namesto da bi te vodil skozi zaporedja statičnih prostorov, ustvari četvero mutantskih svetov s po štirimi nivoji, ki segajo od pravokotnic prek potovanj v levo ali desno med laserskima žarkoma do hodnikov med sobanami. Raznolikost pojijo tudi pisan nabor biološko-tehnoloških sovražnikov, vegasti zidovi in prepreke, za katerimi se lahko skriješ. Upoštevajoč to in lastnosti nakaz je prebrisano obnašanje nuja, saj se brezglavost kaznuje in šest življenj gre po gobe, preden se zaveš. Takisto je dobro šparati omejeno količino močnega streliva za hujše ovire. Za mnoge pa bosta velika draž co-op in tekmovalni multiplayer po Livu.

Ker med crkotom in oživitvijo ni pavze, si lahko v desetih sekundah ob dve življenji.

A žal ima Empire pomanjkljivosti, med katere niti ne sodi dokajšnja težavnost že na 'belem pasu' (prva od petih zahtevnosti). Večja težava je količina vsebine, saj je med šestnajstimi nivoji par dolgih, a tudi nekaj zelo kratkih. Konec dosežeš v uri in pol, vmes pa manjka tako resnejših šefov kot resne spodbude za ponovno igranje, saj globine ni dosti. Nivoji so v Reloadedu načrtovani bolj domišljijsko, povrhu ni pobiranja bonusov in nadgradenj ne plovilca, ne orožij. Zaradi tega si ves špil obsojen na isti kanon, hitrostrelko in premikanje. Tako pri ponovnem igranju v valovih izredno agresivnih beštijic preizkušaš zlasti reflekse, ki pa imajo seveda naravne meje. To najbolj občutiš proti koncu, ko je na rjavem in črnem pasu vse skupaj že prav ridikulozno zafrknjeno in komaj še fer.

Žuželčje gomazeči nasprotniki te zelo hitro stisnejo v kot, če ne manevriraš kot pobesnel.

Empire ni slaba nažigačina, a se je žanr, medtem ko sta PomPomovca garala na njej, izpopolnil z izdelki, kot so Blast Factor, Super Stardust HD, Everyday Shooter in Nucleus. Na Live Arcade prihaja sublimna Ikaruga, medtem ko stari Reloaded nudi več vsebine ter primerljiv nivo taktičnega užitka. Pričakovali smo več! Cena: 10 EUR

Mutant Storm Empire
Microsoft za xbox 360
objavljeno: Joker 172
november 2007


sorodni članki