IGROVJE
N3

Podivjani, prazni knofodrk ogrozi zdravje Snetijevega palca!

Če bi imel v mislih količino enot na zaslonu, število bliskov na sekundo in lepoto grafike, bi fantazijska masovna klavščina Ninety-Nine Nights, kar se izteče v N3, gotovo dobila pošteno oceno. Moč 360ice so Korejci (Phantagram) in Japonci (Q? Entertainment) zapregli v planjave, ki jih tremplja na stotine vojščakov in jih krasijo fini svetlobni učinki, najsi gre za sledi mečev, uroke ali duše umrlih, ki standardno potujejo v tvoj lik. Teh je sedem in skozi sebi lastne misije osvetljujejo enako zgodbo iz različnih zornih kotov. Seveda ustrezajo vsem animejskim stereotipom - joškata bejba, luštna coprnica, zamorjen menih, resnoben vojščak. Vsak ima svoje orožje, kombinacije in dinamiko: en se hitreje giblje, drugi bolje skače, tretji ima silovitejši zamah. Kozmetično, a vendarle. In da, treba je priznati - na svoj preprost, brezmožganski način je mužganje para knofov za krepot stotin sovražnikov skozi kombinacije, ki nastajajo kar same od sebe, in super napade, ki pokoljejo po tisoč kanalj naenkrat, zabavno. Špil je pač klon Dynasty Warriors, križan s Phantagramovim domačim Kindom Under Fire, in se niti nima za kaj več.

Je videti hudo, a ? Grafika je res solidna in eksplozije veličastne. Toda ko tričetrt ure drgneš knof, nakar te šef crkne v treh sekundah ...

Problem ni v tem, da bi N3 skušal preseči Bojevnike dinastije, saj razen grafike, dolžine kombinacij in količine enot ne vsebuje ničesar next-genovskega. Nasprotno. Bojišča iz DW, kjer si moral paziti, kam greš in kod boš posredoval, se umaknejo enostavnim arenam, kjer zaporedoma premaguješ izzive ob vročih točkah. Pobijalni sistem je docela primitiven in ponavljajoč se, dočim zna en sam nivo knofodrka vsled nepregledne mase butastih tolovajev, grdo skopiranih iz fantazijskih del (zlasti Gospodarja Prstanov), trajati več kot pol ure. Kljub temu ni nobenih nadzornih točk, kjer bi posnel pozicijo, in ko te na koncu stopnje ubije šef, gre ves ta čas v nič, kar zahteva živce budističnega meniha. Jasno, premlati te vsled obupnega bloka in kamere. Takih pomanjkljivosti je še dosti, od nevljudnih animacij, ki prekinejo kombo, za katerega si zbiral moč deset minut, prek omejenega poveljevanja soldatom, ki so tam le zato, da delajo gužvo, do banalne štorije in najslabših govorcev tostran Albanije.

... te ima, da bi s škatlico in DVDjem naredil natanko to, kar kaže tale prizor. In potem še s sabo.

N3 resda nekako vleče, vendar je to zasluga možganov, ki padejo v rutino sproščanja agresije na najbolj preprost način. Če nanj pogledaš kritično, pa najdeš obilo dizajnerskih spodrsljajev, zajebavanje igralca v glavo in manko inovacije, naprednosti ter drznosti. Za kar si ipak upajo zahtevati 70 evrov!

N3
Microsoft za xbox 360
objavljeno: Joker 162
januar 2007

53

sorodni članki