IGROVJE
stranka » igrovje » PSP » Valhalla Knights
Valhalla Knights

Jurec

Frpjke so vedno veljale za zvrst, ki te potegne in ne izpusti, preden je do konca ne obdelaš. Tako kot ima kvalitetna gejša nežno polt in ljubek glas, ima dobra frpjka napeto rit, ee, štorijo ter kakovosten igralni sistem. Če takoj zaznaš manko obveznih dobrin, si se verjetno znašel v romunskem bordelu.

Dokler se bojuješ sam, moraš biti vedno na preži. Ko padeš, padeš za vedno.

Valhalla Knights so po tej spretni anal-ogiji cipa za petaka. Njena znucanost se začne pri zgodbi, ki ne bi mogla biti bolj klišejska in tisočkrat slišana (mlad fant se brez spomina znajde v neznanem mestu, bla bla). Nadalje je težava v tem, da je se igra razvija s hitrostjo pohabljenega trola. Sestavljena je iz številnih misij, kjer večino časa zabiješ za opravljanje bednih nalogic za prebivalce mesta in le občasno fašeš karkoli takega, kar je vsaj malo povezano z likom ter nadaljuje itak nepomembno fabulo. Stvar se ne premakne nikamor, pa če jo tepeš s kolom. In potem je tu 'inovativen' sistem mlatenja, kjer se v realnem času naenkrat pretepa šest tvojih podanikov. Enega vodiš sam, za ostale skrbi umetna pamet, ki se velikokrat niti pod razno ne drži tvojih navodil in strategije. Posledica so nenadzorovani boji brez glave, repa in tempa, iz katerih namesto zabave in izziva za možgane odneseš migreno.
Če prištejem monotone blodnjaške temnice, neuporabno majhno karto ter dokaj visoko težavnost, je vse, kar ostane količkaj kvalitetnega, solidna grafika. Če tripaš na ličilo, ki visi z gobave petdesetletne lajdre, kar plani.

Da v bojih nastopa šest likov, se sprva zdi zanimivo. A že po nekaj rundah ugotoviš, da ne deluje dobro.

Valhalla Knights
Rising Star za PSP
objavljeno: Joker 172
november 2007

25