IGROVJE
stranka » igrovje » PSP » Rocky Balboa
Rocky Balboa

Sneti

Težava najnovejše Skalnikove igre je že, da ji manjka eden od dveh temeljnih stebrov, ki držita pokonci vso famo okrog Rockyja: zgodba. Nič štorijalnega modusa, nič občudovanja delavca, ki postane prvak. Na voljo so le 'zgodovinski' fajti oziroma filmski obračuni od velikoplatenskega prvenca prek Apolla Creeda do Masona Dixona iz Balboe. Brez spremljave znane glasbe, ki gode le v meniju, in s kratkimi video izsečki sta tako veličastna kot razglabljalna plat filmov na PSPju le košček prave stvari, bled odsev v mlaki napol posušene krvi.

Saj podoba ni napačna. Marsikaj drugega pa je. Recimo potreba po knofarjenju.

Je kul vsaj ringovsko udejstvovanje? Da in ne. Na voljo imaš kup udarcev, s katerimi zlagoma stolčeš nasprotnika v mleto meso, oziroma se zatečeš k navalu adrenalina, ki ga bodisi nabereš z dobrim udarjanjem, bodisi se sproži, ko si pred koncem. Dinamika ni slaba, čeprav je glede na omejenost gumbov na PSPju nabor morda celo prevelik, saj so nekatere kombinacije tako udobne kot stopalo v boksarski rokavici. Žal pa je držanje učinkovite obrambe skoraj nemogoče, tako da se dvoboji z ne grozno, a tudi ne iskrivo umetno pametjo ali bližnjim nasprotnikom (samo ad hoc, nič spletne povezave) urno izrodijo v knofodrk. Razlike med fajterji so minimalne, najbolj zoprn pa špil postane, ko obnemoreš in skušaš v neposrečeni, neintuitivni mini igri osredotočiti pogled.
Glede na ostale igre s to licenco Balboa ni slab, a to ob ščišu tipa Rocky Legends ne pomeni dosti. Držite se Fight Night Round 3, čeprav je zaradi manka dveh analognih gobic pohabljen.

Mama od Snetija (Dolph Lundgren - ata je Fabio) v procesu discipliniranja porednežev.

Rocky Balboa
Ubisoft za PSP
objavljeno: Joker 165
april 2007

58