IGROVJE
stranka » igrovje » PSP » Worms: Open Warfare
Worms: Open Warfare

Navi

Črvom je tretja dimenzija naredila več škode kot koristi, zatorej smo se k dvorazsežnim koreninam vračajoče se drkamoževske verzije nemalo veselili. Široki PSPjev zaslonček je za glistje potezno klanje z odbitimi pokalicami kot naročen, grafika in zvokci pa pravoverno luštni. Toda poznavalce bo iz predstavitvene zadivljenosti zdramila hudo okleščena orožarna, ki nudi le največje osnovnosti. Ne le, da so poleg večjega dela kulskih orožij ukinili specialke tipa sveta bomba, manjka celo cvretje na napalmu. Boji zategadelj ogromno izgubijo na razbijaški zabavi in se spremenijo v precej enolično špikanje. Umetna pamet je za nameček manično-depresivne sorte in enkrat zadene v sredo čela z druge strani zaslona, navadno pa tri ure premišljuje in potem s seznama neumnosti izbere največjo. Medsebojno cufanje je razen vsesplošne omejenosti in le štiriglave ekipe klasično: k igri moremo povabiti kolega ali si s kom granate v betice metati po brezžični poti. Dvajseterica enoigralskih misij ni nič drugega kot tepežkanje z vse številčnejšim in bolj zalitim sovragom, ker je odločno premalo.

Po badabumih je pokrajina precej manj ementalsko naluknjana, kot smo bili vajeni.

Ti drkamoževski Črvi torej dajejo vtis z levo roko spacanega izdelka, ki bo morda prepričal le nekritične črvje novince. Kdor pa je vehementno glistaril že na računalu, si jih bo zgolj zaželel natakniti na trnek.
(Vzporedno izdana verzija za DS poleg naštetih pomanjkljivosti boleha še za grdo podobo, čudno frčalno in odbijalno fiziko ter neergonomsko kombinacijo nadzora s tipkami in perescem. Zato je treba PSPjevo oceno tu z bojno sekirico prepoloviti.)

Worms: Open Warfare
Sega za PSP
objavljeno: Joker 155
junij 2006

68

sorodni članki