IGROVJE
stranka » igrovje » DS » Kirby Mass Attack
Kirby Mass Attack

Navi

Rožnati cmok se na DSu oglaša že v četrto. Oziroma v deseto, saj je neki zlobnik Kirbyja razcepil na prav toliko švohotnežev. Zato zdaj ne nadzoruješ enega junačka, temveč čredo manjših. Za merico zbranega sadja prejmeš novega člana in jih po ploščatem svetku ženeš z dotiki peresa, dočim z držanjem ob podlagi ustvariš zvezdico, ki ji Kirbyji slepo sledijo. Dvakratni tap jih spravi v dir, frcanje pripravi do skokov. Ploščadarski občutek je kaotičen in locorocasto nenatančen, približno tako je tudi ubadanje s sovražniki. Ti so pogosto šefovskih velikosti in segajo od ptičonov do mumij, razsrjenih zobnikov, hrčkov in lignjev. Kirbyji se brez posebne taktike trumoma vržejo nanje in jih linčajo kar s svojimi mehkimi peščicami. Da ni nobenega žretja in povzemanja lastnosti, kot je bila navada, je razočaranje. Zato pa lahko bando zbereš v skoraj homogeno gručo in narišeš pot, po kateri se konglomerat nato pelje. Žal prijem deluje le na kratke razdalje in ne doseže umetnij iz Power Paintbrusha.

Kralj Dedede večkrat nasrši perje, sklatiš pa ga z metanjem bomb. Pri fliperju lahko odbijače prožiš tudi z gumboma pod kazalcema, ne le s perescem.

Okoljeca so zbir tipičnih vtisov iz gozda, gradu, piramid, lave in podobnega železnega repertoarja. Za popestritev se med drugim potapljaš, paziš piščeta in voziš tank, ki izstreljuje kar Kirbyje. Stopnje so urejene koncentrično in ni treba skozi vse, da odkleneš pre­hod naprej. Vsaka zahteva določeno velikost ekipe, saj so vmes stikala in vzvodi, ki jih lahko aktivira le dovolj številčno moštvo. Obenem skrivajo medalje, ki odklepajo nadvse posrečene mini igre v slogu zgoraj upodobljenega fliperja.
Kljub simpatičnosti pa se nivoji izmenjavajo na horuk, brez širše slike in zavedanja, kako bo igralec prenesel nenaden skok iz koralnega morja v zasnežene planjave. Poleg tega nihajo od prelahkih do popadljivih in razvlečenih, ob čemer nimajo vmesnih shranjevalnih točk. Če te šef nabunka, moraš od začetka. V tretjem in četrtem svetu je igra že kar zobata in motivacija zaradi plitkosti izkušnje plahni. Miniigre kljub raznolikosti ne rešijo vtisa.
Čeprav je Masovni napad daljši od običajne kirbijevke, se kmalu izkaže za nekam ponarejeno sladkarijo. Je topel in sladek, a v notranjosti ima namesto marmelade luknjo.

Ena od aktivnosti je deskanje na vodi. Leti samo od sebe, dočim potegljaji dilo dvignejo v zrak, da se ne nasadiš na nastavljene osti.

Kirby Mass Attack
Nintendo za DS
objavljeno: Joker 222
januar 2012

69