IGROVJE
stranka » igrovje » DS » Kirby Super Star Ultra
Kirby Super Star Ultra

Navi

Kirby se na DSu oglaša tretjič, vendar tokrat ne z izvirno igro. Ultra je predelava stare igre Kirby Super Star za SNES in je za serijo še en nerazumljiv korak nazaj.  Power Paintbrush (J152, 79) je bil recimo zelo zanimiv in je DSove posebnosti dobro izkoristil. S perescem si dorisoval mavrične mostove, da si lahko potoval skoz i nivoje. Mouse Attack (J168, 74) je bil že manj napreden, saj se

Pomočnik ima svojo življenjsko čr­to. Ker so spremljevalci potrošno bla­go, se ob izgubi ne sekiraš.
je vrnil k ploščadenju, temelječem na gumbih. Superstar Ultra premesi še to in nam speče šest ločenih načinov, od katerih je vsak pritlikava, zaključena ploščadka.
Prvi nabor stopenj je namenjen spoznavanju špila in njegovih posebnosti. Kirby lahko sovražnike požre in prevzame njihove sposobnosti. Tako med drugim dobimo mečevalca, mrz­lobo, bombaša, bumerangarja in še kaj. Obenem se ti lahko premagana pošast pridruži v boju, kar je sicer zelo kul, vendar izziv zbije na ničlo. Drugotni lik nadzoruje računalo ali soigralec po brezžični po­ve­zavi. Čeprav je šefov deset na vsak prst, so povsem brez možnosti, ko se nanje spravita dva srboriteža. Tako pasuljasto ploščadenje se nato z ma njšimi prilagoditvami vleče skozi ves komplet. Nekje iščeš zaklade, drugje dirkaš ali loviš sekunde. Kot bi šest špilov stisnili do kosti in manj kot uro dolge bonsajčke posadili v skupno skledo. Ker je vse tako oropano težavnosti in ne izkoristi praktično nobenega DSovega aduta, je smisel vprašljiv. Dodali so še pest manjših podigric, kjer moraš hitro tapkati po pojavljajočih se sovragih, jedilih ali enakih kartah. Tu lahko k akciji povabiš tri prijatelje, ki ne potrebujejo lastne igre. Saj je luštno, a nad vodo igre vseeno ne obdrži.
V splošnem gre za nedokuhano mineštro različnih sestavin, ki same po sebi niso nasitne, v skupini pa se ne dopolnjujejo. Sistem je bil v devetdesetih morda svež, vendar v današnji nasi­če­nosti ne more uspeti. Bomo še dolgo ča­kali, da bo Kirby pokukal skozi DSijevo kamerico?

Na levi: dirka je del mozaika igralnih na­či­nov. S kraljem laufata po progi, ob čemer vase mašita slaščice. Na desni: eno od šefovskih band je treba natepsti potezno. Spodnji zaslon Kirbyju omogoča spreminjanje oblike.

Kirby Super Star Ultra
Nintendo za DS
objavljeno: Joker 198
januar 2010

58