IGROVJE
stranka » igrovje » DS » Front Mission
Front Mission

Aggressor

Gromozanski roboteji, ki streljajo rakete z ramen, so nadvse imenitni in ava Japoncem, da nas z velikimi hodečimi pločevinkami obdarjajo že lep čas. Tudi Front Mission ni nova zadeva,

Tudi podlaga ima svoje lastnosti. Raketiranje nasprotnika v gozdu po­me­ni veliko sivih las, medtem ko je na vodi čisto izpostavljen.
saj je v verziji za SNES z nami že od leta 1995.   Tu opisani izvod za DS je v veliki meri nje ponovitev.
Igra je taktična potezna strategija, ne dosti drugačna od Final Fantasy Tactics, le da tu nastopajo veliki roboti – wanzerji (ime je skovanka iz nemškega Wanderung Panzer, hodeči oklepnik). Na spodnjem zaslonu roboti kolovratijo naokoli in streljajo druge robote do smrti, na zgornjem pa čepijo njihove lastnosti. Te se v osnovi delijo na sposobnosti pilota, ki z izkušnjami napreduje, ter zmogljivosti stroja, v katerem sedi. Wanzerji so sestavljeni iz štirih delov: trupa, dveh rok ter nog. Vsakega od delov je moč odpihniti; če gredo preč ro­ke, robot ne more delati pinjau, če pa trup, je z njim konec. Boj je zelo enosta­ven, saj je posamezen korak sestavljen iz premika in strela,
pri čemer lahko v sovražnika pošiljamo rakete od daleč ali ga naskočimo od blizu ter ga z veliko macolo usekamo okrog kepe. Dostopnost je v redu, toda ker dve vdelani kam­panji obsegata nad 60 misij (!), se boste začeli že pošteno pred koncem dolgo­ča­siti. Naloge resda niso monoto­ne, što­rija je zgledna in tudi spuščanje ra­fa­lov v sovražne wanzerje je uživaško. Toda želel bi si naprednejših možnosti iz Front Missionov za PS2, ker hitro dobiš občutek, da počneš eno in isto. Lep del časa preždimo še ob kupovanju robotskih delov, ki jih je malce preveč enakih – mar bi namesto stotih vrst nog vklju­či­li več posebne opreme. Ob tem pa tr­či­mo na rahlo neroden vmesnik, ki bi komot preživel brez milijona potrdit­ve­nih zaslonov.
Front Mission sloni na dolgem puščav­ništ­vu (večigralstvo ponuja le neposreden dvoboj dveh wanzerjev), frpjskem bildanju statistik z izkušnjami in kupovanjem opreme, toda malo­čem dru­gem. Za strateški izziv bodo Advance Wars bolj primerne.

Front Mission
Square Enix za DS
objavljeno: Joker 176
marec 2008

73