IGROVJE
stranka » igrovje » DS » Pro Evo 2008
Pro Evo 2008

Sneti

Čeprav je FIFA 08 za DS (J171, 62) povprečen nogomet, je še ved­­­no boljša od Pro Eva za Ninten­dovo drkalo. Ne vem, kaj Konami mis­li, ampak če namerava stopicati na mes­tu na vseh platformah, se mu slabo piše.

Za nadzor nad posnetki uporabljaš peresce, medtem ko je igranje podrejeno križcu & knofom.

Na papirju dvozaslončnikov PES2008 navdušuje z niti ne okrnjenim nadzorom iz večjega brata. A ko začneš pritiskati gumbe, ki si jih vajen s PCja, hitro ugotoviš, da je igranje vse prej kot enako prijetno. Nogometaši so okorni in po­časni, podaje težavne, streli na gol čudni. Občutek je preprosto neposrečen in

Jaja, podoba je nikakršna. Ampak ocena ni nizka zaradi tega, temveč zaradi švoh igranja.
naporen ter zaostaja za Fifo 08. Enako je z grafiko in zvokom, ki ju ni mogoče pohvaliti niti glede na DSove omejitve, ter uradno licenco, ki je opazno manj popolna kot ona v Fifi. Za nameček so izvedba, igranje in (slaba) umetna pa­met glede na Pro Evo 6 komajda spremenjeni. Pohvalno je, da sta zraven po­ve­zave dveh bližnjih konzilic prisotna ig­ranje z enim modulom, čeprav je ome­jeno na dva kluba in nima menjav, ter nalinijstvo. A tu ne srečaš ničesar ra­zen standardnih posameznih tekem.
Še najbolj napreden je enoigralski mo­dus world tour, ki nadomešča mojstrs­ko ligo in od tebe zahteva, da druščino zgub privedeš do naslova prvaka. Način barvajo poteze, kot so mini igrice in vle­čenje enorokega jacka. Toda ko je treba take reči izpostavljati kot redke pozi­tivnosti, je jasno, da je špil v resnih te­žavah.

Pro Evo 2008
Konami za DS
objavljeno: Joker 176
marec 2008

42

sorodni članki