IGROVJE
stranka » igrovje » DS » Donkey Kong Jungle Climber
Donkey Kong Jungle Climber

Jurec

Donkey Kongu ni lahko. Senca rdečega vodovodarja, v kateri se je vedno skrival, je velika, zaloga banan vztrajno ponika, tolšča, ki se je od njih nabrala, pa je dosegla rekordno debelino. Ravno zato se je DK odločil, da je treba nekaj spremeniti, in dobili smo prvo skakačino z oslovsko opico v glavni vlogi za DS.  A kot pove naslov, se bo po džungli manj skakalo in več p

GBAjevska grafika in enolične melodije DKju nekako ne pomagajo.
lezalo. Opičnjak se lahko z rokama (levi in desni stranski gumb) oprime priročnih ploščadi in se tako spretno pomika po džungli, medtem pa nabira banane, posebne cekine in ostale drobnarije, ki ležijo na poti. Da dosežemo višje ravni, se moramo ob pravem trenutku izstreliti v zrak in se oprijeti nove platforme. Nadalje Kong s prevalom povozi sovrage, z metanjem kamenja jim raztrešči lobanje, z Diddyjevo pomočjo pa skoči še više. Resda je nadzor nekoliko nenavaden in potrebuješ kake pol ure, da se ga dodobra navadiš, a ko ga imaš v malem prstu, lahko izvajaš poštene akrobacije.
Toda žur ne traja zares dolgo. Ne rečem, na začetku je divje muvanje po džungli zabavno, toda ideje se začno hitro ponavljati in niso nadgrajene. Za nekaj vmesnega razvedrila je poskrbljeno z mini igrami, a tudi te niso nič posebnega (zbiranje banan v velikanskem sodu, hitrostno plezanje). K upadu motivacije pripomore težavnostna krivulja, ki začne sredi špila strmo naraščati in ostane na visoki ravni prav do konca.
S slabimi desetimi urami igranja je Jungle Climber spodobno dolga 2D platformijada, ki pa zavoljo enoličnosti in visoke težavnosti ne bo našla dosti ljubiteljev.

Donkey Kong Jungle Climber
Nintendo za DS
objavljeno: Joker 172
november 2007

68