IGROVJE
stranka » igrovje » DS » Kirby: Mouse Attack
Kirby: Mouse Attack

Navi

Kirby se z naprednega risanja črt v Power Paintbrushu vrača h klasični, čisto gameboyevski ploščadni akciji. To pomeni veliko skakljanja, napihovanja in zlasti posvojitev sposobnosti pogoltnjenih sovražnikov. Ti pristanejo v Kirbyjevem želodčku, ki kruli na spodnjem zaslonu. V njem je prostora za pet mehurčkov s predmeti, ki jih je moč med sabo

Strateško taljenje ledu je možno le v ognjenem oblačilcu.
združevati. Veščin je čuda in niti šefi proti njim nimajo za burek. Kot čarodej lučaš okrog karte in golobe, v obliki tornada frčiš po zraku, bruhati znaš ogenj, kopati, mlatiti z macolo ter še in še. A čeprav so stopnjice kratke in se pri nekajurnem teku skoznje niti malo ne spotiš, je bogate vsebine dovolj, da se ti igra mahoma priljubi. Kljub manjši izvirnosti je videz neverjetno srčkan in nivojčki tako vabeči, da se vanje enostavno moraš vračati po bistvo Mišjega napada: zakladke. Za večje skrinje je treba vsakič znova tepsti tatinsko mišjo bando, medtem ko za male potrebuješ dober nos in pravo preobleko. Če se ti dragotina izmuzne, se v stopnjo pač podaš znova. Nagradk je mnogo, ene krofku spremenijo barvo, druge razkrijejo nove udarce, tretje odklenejo skrivne stopnje. Klasičen kirbyjevski nabor, torej.
Zaradi lepšega so navrgli še nekaj mini iger, vendar z njimi ni posebnega veselja. A Kirby ni bil nikoli namenjen zadrtemu, pikolovskemu občinstvu. Če igri glede izziva pogledaš skozi prste in jo vzameš kot prikupno neobveznost, uživaš sleherno minuto. Le več slednjih bi lahko zapakirali vanj.

Kirby: Mouse Attack
Nintendo za DS
objavljeno: Joker 168
julij 2007

74