IGROVJE
stranka » igrovje » DS » Puzzle Quest
Puzzle Quest

Navi

Tej igri je zadnja briga, če te boli vrat ali ne čutiš več konic prstov. A bolj kot je neusmiljena, vztrajneje rineš vanjo. In ob tem radovoljno prenašaš podhranjen videz, lajnajočo glasbo ter omemb

Junaku lahko opašeš štiri sorte predmetov. Pretiranega zapletanja pa tu ni in dejanske potrebe po mučkanju z opremo je manj, kot se zdi.
e nevredno štorijo.
Kje je torej ost? V neobičajnem miksu frpjke in ugančnice. Ko blodiš po karti in naletiš na grdavža, se stepeta v različici priljubljenega Bejeweleda. Na mrežo so razporejeni žetoni, ki jih izmenoma postavljata v vrsto po tri ali več. Ob tem izginejo, na njihovo mesto pa se z vrha usujejo drugi. Če natrojčkaš lobanje, sovragu prizadeneš neposredno škodo in ko mu izcuzaš vse življenjske točke, je partije konec. Mrežo pestrijo cekini, izkušenjske zvezdice in pomnoževalni bonboni, glavnina ploščic pa daje raznobarvno mano, ki jo kuriš za uroke. Začetni nabor slednjih je odvisen od poklica, kjer so na voljo vitez, bojevnik, mag in druid. Vsak ima svoj stil bildanja, tako da bo čarovnik laže napredoval v vrlinah, povezanih z mano, mečevalec pa v surovi moči. Ne glede na izbor je treba biti nenehno na preži za udarnimi kombinacijami.
Da ni vse v padanju iz pretepa v pretep, je na voljo kup

Igra prihaja tudi na Xbox Live Arcade in PC. Demo je na natlačenki.
občudovanja vrednih postranskosti. Pošasti je moč ujeti, se od njih naučiti coprnij in jih celo uporabiti za jezdne živali. Tekom kampanje se nakaplja tovarišija, ki dviga statistike in lajša boje. Zavzemaš lahko mesta in jih molzeš za dodaten dinar, s priborjenimi runami cimpraš lastna krepela in se izgubljaš v plejadi stranskih kvestov.
A ob vsem tem bogastvu dodatne vsebine se zdi rahlo poceni, da lahko vse do konca pririneš z drajsanjem začetnega nabora urokov in malenkostnim prilagajanjem opreme. Sovražnikov ni prav dosti vrst in čeprav umetna pamet deluje, izpade malo preveč robotsko. Verzija za PSP je glede tega naprednejša in ima prijetnejšo grafiko, tako da oceni tam prištejte nekaj odstotkov. Obe inačici nudita brezžično merjenje moči s prijateljem, ki je prav tako podlegel čaru prekladanja draguljčkov. In takih ni malo, zakaj špil obiluje s svojevrstnim šarmom, tako da ga robatost pri nezdravem obsedanju prav nič ne ovira. Na desetine ur vam bo izpil z izmozgajočo, redko videno slastjo, ki je na trenutke prav strašljiva.

Puzzle Quest
D3 Publisher za DS
objavljeno: Joker 167
junij 2007

84

sorodni članki