IGROVJE
stranka » igrovje » DS » Contact
Contact

Navi

Contact je samosvoja variacija na temo domišljijskega igranja vlog. Postaneš medij med hecnim profesorčkom, ki mu je odpovedala zvezdna ladja, in naključnim mulcem Te

Debelobučnež z zgornjega zaslona usmerja in trosi modrosti.
rryjem. Tega s tipkami ali perescem usmerjaš po razgibanih otokih vodnatega planeta, da bi našel manjkajoče dele razsutega plovila. Pri tem haraš po temnicah, tepeš spake in rediš kup statistik. Pomemben element so različna oblačila, ki fantinu dajo posebne cehovske sposobnosti in naprednejše udarce. Firtah recimo omogoča luštno kuhanje z vsepovsod napaberkovanimi živili, dočim v tuniki dolgoprstneža vlamljaš in kot pilot bljuvaš šurikenske strelice.
Sicer dobro zamisel žal sfiži dejstvo, da so kostumi hudo dobro skriti, njihova vloga in delovanje pa sta kljub ključnosti slabo razložena. Tako kakega mimogrede zgrešiš in ob kasnejšem brezupnem zatiku laziš nazaj, moleč nos čisto v vsakega od skrivnih prehodov. Pri vsem labirintenju ni na voljo zemljevida ali beležke, po ergonomiji pa kriči tudi shranjevanje, kajti ob smrti si namesto na priročnejše vmesne točke fliknjen nazaj na matično barkačo, ki je obenem edino mesto za preoblačenje. Vsekakor vodenja sko

Inventar zaradi trilijona drobcenih predmetov ni najbolj pregleden.
rajda ni in brez fakjujske pomoči boš v lutanje in bildanje ob trdovratnih šefih brez pravega smisla investiral čisto preveč ur. Pri tem boji ne presežejo plitvega knofodrka v realnem času in zahtevajo obilico dolgočasnega cmarjenja poživitvenih napojev. Čeprav so zverine zelo steklinske, niso prav bistre in jih je mogoče ukaniti z delanjem ovinkov po stopniščih in okrog brezen. Tu je še nekaj dodatnih domislic, recimo nalepke, nekakšni uroki za enkratno uporabo, ki jih pripopaš na zaslon. Ena sovrage spremeni v neškodljive živalce, druga te instantno prestavi v varno zavetje ladje, spet tretja obnovi življenjsko energijo. Prikličeš lahko še prfoksovega kužka Mochija, ki ga za dvomljivo pomoč v gužvi skušaš trenirati med shranjevalnim zaslonom.
Špil resda zna pritegniti, je pisan in skriva pošten nabor presenečenj in postranskosti, spletni korak onkraj pa omogoči izmenjavanje robe na posebnem otoku. A napake so resne in se zarežijo kmalu, tako da se celota izkaže za polpečen, ne dovolj vzhajan biskvitek, ki mu v zanosu spodrsne na ledu golih frpjskih osnov.

Contact
Rising Star Games za DS
objavljeno: Joker 165
april 2007

62