IGROVJE
stranka » igrovje » DS » Castlevania: Portrait of Ruin
Castlevania: Portrait of Ruin

Jurec

Castlevania se vrača! Po uboju Drakule v treh GBAjevskih inkarnacijah ter Dawn of Sorrow za DS se bomo tokrat na isti konzolici pojavili v Portretu pogube. Avtorji so se držali preverjenega recepta, saj Castlevania ostaja odeta v 2D podobo. A ker je brez popra stara juha hitro neo

Dualne specialke požrejo MPje, a fentajo večino lažjih sovragov.
kusna, so dodali nekaj novosti. Glavna lika sta tokrat dva, Charlotte in Johnathan. V tipično castlevanijski maniri se znajdeta v Drakulinem gradu: ta je padel v roke slikarju Braunerju, ki nima v načrtu ničesar dobrega (beri: oživitev Drakule, osvojitev sveta, zasužnjenje človeštva). Kot vedno se zlobnež skriva v sobani v srcu dvorca. Dotični je tokrat manjši, a glej finto: skozi slike vstopimo v paralelne svetove - cirkus, mesto, piramide, zakleto univerzo.
Igramo z Johnathanom ali Charlotte. Prvi je tipičen lovec na vampirje, ki prisega na klasična orožja, se pravi biče in sablje. Brhka Charlotte je pak coprnica z debelo bukvo urokov. Vodimo le enega od njiju, lahko pa se nam pridruži tudi drugi, čigar vajeti prevzame umetna pamet. Na račun

Ena bolj odbitih stopenj je cirkusni šotor, kjer ni vse tako, kot se zdi.
dveh likov so se razvijalci domislili par luštnih ugank in specialnih skupinskih napadov. Žal pa so ob tem zapostavili kakovost monstrumov, zlasti šefov. Večina normalnih sovragov je recikliranih iz prejšnjih delov, medtem ko začne dizajn šefov po tretjem strmo padati, za njih ukrotitev pa nenadoma zadostuje enolično udrihanje brez taktike. Prav tako bo marsikdo pogrešal izviren sistem rabe duš, ki ga nadomešča enostavnejše izkoriščanje opreme za vsak lik posebej.
Kar se na koncu skuha, je dobra enolončnica za kakih štirinajst ur, če se ji res posvetiš. Kot veli tradicija, po prvem preigranju dobimo dodaten način, štiri frišne like (s svojimi zgodbami in lastnostmi) ter višjo težavnostno stopnjo. In opevani wi-fi povezovalni modus? Žal po lokalni ali internetni brezžičnosti ni mogoče opraviti celotne avanture, temveč le par nivojev, nafilanih s sovragi ter šefi. Obenem lahko po wi-fiju od rulje kupuješ predmete in jih prodajaš, vendar je strašno vrednih malo. Na pravo izrabo tovrstne povezave v Castlevaniah bomo torej še čakali, tako kot na izkoristek dotikljivega zaslona, saj tega Portrait of Ruin žegna še manj kot Dawn of Sorrow.

Castlevania: Portrait of Ruin
Konami za DS
objavljeno: Joker 165
april 2007

80