IGROVJE
stranka » igrovje » DS » Phoenix Wright: Justice for All
Phoenix Wright: Justice for All

Navi

Srboriti branilec Phoenix Wright je ena najsvetlejših zvezd na DSu in radujemo se, da se vrača v novi pustolovski odvetniščini. Po razgrabljenem izvirniku gre zdaj za predelavo drugega od treh delov, ki so jih Japonci užili na GBAju. (Vzhajajoče sonce bo kmalu poškililo na sveže pečeno, posebej za DS narejeno štirico, na katero se bomo zapadnjaki še orenk načakali.)

Tožilka stalno poka z bičem in je nasploh zelo podivjana mlada dama.

Mehanika igranja ostaja enaka: zgodi se umor in osumljenca moramo izvleči iz godlje. Pri tem v prvi osebi preiskujemo kraj zločina in izprašujemo folk, nakar se v sodni dvorani prerekamo s tožilcem in pričam v dolgonose ksihte mečemo dokazno

Novost je, da se lahko poleg predmetov pogovarjamo tudi o osebah.
gradivo. Največja novost so ključavnice, pod katerimi srečani očividci skrivajo kočljive teme. Zlomiti jih moramo s predložitvijo dokazov, podobno kot med obravnavo na sodišču. Napake zbijajo zeleno črto zdravja, ki je nadomestilo kladivca. Uspešno vrtanje je hkrati edini način za obnovo merilnika, saj se ta med zasedanji ne polni več sam. Ker ima sodnik rad nepričakovana privijanja, ki znajo v ognju kasnejših primerov kratkomalo izsesati linijo in nas pahniti na začetek, je preventivnega shranjevanja in nalaganja precej.
Zaradi linearnosti in brezkompromisnih sprožilnih dogodkov je veliko tudi letanja od osebe do osebe. Občutek je malenkost slabši kot v izvirniku, saj se zdi poskušanja na slepo več, prav tako bolj izstopa nekaj vehementnih, le napol logičnih preskokov. A vse to zbledi ob res vrhunskih zgodbah, ki ne skoparijo

Nekateri so res trdovratni in bodo pričevanje desetkrat spremenili.
s podrobnostmi, predvsem pa ne s tekstom. Tega je vnovič za cel roman in ob kvaliteti ter globini ne pozabi na zabavnost. Podoba z animacijami vred je slična enici, a nad tem ni moč nergati. Vzhičenost nad ponovnim snidenjem z znanimi obrazi, iz katerih igra črpa velik del čara, je namreč prevelika. Igranje enice sicer ni nujno, vendar je zaradi številnih povezav priporočljivo in nagrajujoče. Razvoj in všečnost tako starih kot novih likov sta vredna vseh pohval in zasedbo po privlačnosti lahko mirno postavimo ob bok kateri od band iz dobrih teve nanizank.
Dodatnega zaključnega poglavja, ki bi bil namenjen le DSu, sicer ni. A tudi brez njega se lahko špil pohvali z dolžino in pol, saj se štirje primeri razkomotijo čez več kot petindvajset ur. Odbit maraton dram, intrig, mozganja in spletk je to, in še ena igra, ki spada na DSovo Rimsko cesto.

Phoenix Wright: Justice for All
Capcom za DS
objavljeno: Joker 164
marec 2007

81