IGROVJE
stranka » igrovje » DS » Tetris DS
Tetris DS

Sneti

Na, spet buljim v drkalico in si, kot pri Lumines, pravim "Samo še enega!". Ampak kaj čem, odvisnik od Tetrisa sem bil pri petnajstih in enako je danes. Zanimiva Dsova izpeljanka je ozaljšana z Nintendovo estetiko, saj med igranjem gode muzika ter šopajo prizori iz Maria in teh legend. Kar se puščavniških modusov tiče, nudi stari dobri Tetris in spodobne izpeljanke, kot so obračanje vodnjaka namesto likov (Catch); Push, kjer se z nas

Izjemni modus Push je mogočen krivec za internetno nalezljivost.
protnikom potiskata gor in dol po igrišču za ameriški fuzbal; dvesto puzel; Touch, kjer statične opeke s perescem (edino tu pride do izraza dotikabilni zaslon) razpostavljaš tako, da se zložijo vsled gravitacije; ter niz nalog. Že to ni malo, špil pa v višave izstreli multiplayer. Z enim modulom moreš zabavati kar deveterico bližnjih ali se podaš na internet in tam izzoveš prijatelje ali neznance. Več načinov bi lahko bilo (na spletu standardni tetris za dva, alternativni za štiri s predmeti in push; pri lokalnem wi-fiju so tu še misije) in manjka odklepabilnosti ter nagrad. A ko je ura tri zjutraj, ti pa izpopolnjuješ svoj slog, se učiš od boljših in loviš pike za ranking, si hvaležen predvsem za to, kar imaš.
Tetris DS je sicer dokaj verna inačica enaindvajset let stare, vsakomur znane zasnove, novi načini pa so dobri predvsem zaradi stare genialnosti. Kjer je PSPjev Lumines koncept skladanja blokcev ponesel v izvirne višave, DSov Tetris ostaja konzervativen. A prav ta čistost perfektne podlage je njegova moč. Drobni dodatki, kot so dolgo sukanje likov na površini, kar poveča adrenalin, videnje šestih kosov vnaprej in spravljanje ene opeke na stran za kasnejšo rabo, carujejo, izvedbeno vse klapne in ko čutiš, kako ti možgani DELAJO ter kako popolna je vez med njimi in prsti, si rečeš, evo, tole je (še en) razlog, zaradi katerega bi si vsakdo moral lastiti DS.

Tetris DS
Nintendo za DS
objavljeno: Joker 154
maj 2006

87