IGROVJE
stranka » igrovje » DS » Another Code
Another Code

Jurec

Another Code: Two Memories je klasična pustolovščina z zanimivo štorijo in skrivnostnim vzdušjem. Ashley Mizuki Robins je sirota in živi pri teti Jessici, za štirinajsti rojstni dan pa prejme darilo s pismom od očeta, v katerem jo ta povabi na osamljeni otok. Presenečena nad novico, da je oče še živ, se Ashley odpravi na skrivnostni kraj, kjer se skriva resnica o njeni družini. Pri tem se ji

kopici razpotegnjenih dvogovorov Ashley spoznava svojo megleno preteklost, vendar jih je preveč in nekateri rabijo zgolj umetnemu podaljševanju.
pridruži prijazni duhec Casper (saj ne, njegovo pravo ime je D), ki je v nebroju slabih dogodkov izgubil spomine na svoje otroštvo.
Ashley s peresom ali digitalnim križcem v ptičji perspektivi premikamo po spodnjem zaslonu DSja, medtem ko se na zgornjem prikazujejo podrobne slike okolice. Če zgoraj opazimo kaj omembe vrednega, se vsebina po želji prestavi na spodnjega, kjer v miru preiščemo omaro ali odpremo zaklenjena vrata. Važni elementi so navadno dobro vidni in ni strahu, da bi jih zgrešili. Špil vsebuje nemalo dvogovorov, ki se vedno odvijejo na isti način in so pretežno namenjeni spoznavanju pripovedi (ter malce še nategovanju igralnega časa).
Another Code za reševanje ugank pridoma izkorišča vse DSjeve zmogljivosti. S peresom pomagamo Ashley pri premikanju ovir, čiščenju zarjavelih napisov in rezanju vrvi, nakar z mikrofonom odpihnemo prah z zaprašene slike in orosimo ogledalo, na katerem je skrivna šifra. Po grafični plati jo odlikujejo predvsem solidna animejevska grafika in napete vmesne sekvence. Takisto je na nivoju zvokovna podlaga. Šepata pa dolžina in težavnost. Vidi se, da je igra namenjena mladini, saj so uganke (pre)enostavne in jih je absolutno premalo (za deset jurjev bi jih pričakoval vsaj še enkrat toliko). Zato bodo izkušeni avanturisti Another Code obrnili v kakih treh urah. Po zaključnih prizorih sicer dobiš možnost ponovnega igranja, kjer izveš še več o Djevi preteklosti, ampak skupni igralni čas še vedno ne bo presegel petih ur. No, manj izvežbani bodo vseeno uživali, saj sta izvedba in štorija na nivoju, dočim bodo izkušenci deležni prve prave pustolovščine za DS.

Another Code
Nintendo za DS
objavljeno: Joker 146
september 2005

68