IGROVJE
stranka » igrovje » DS » Pokemon Dash
Pokemon Dash

Navi

V tej pokemonski dirkačini svojega nabriteža (puščavniku je na voljo le Pikachu) usmerjamo s potegi po dotikabilnem zaslonu, priganjajoč ga med po progi posejanimi nadzornimi točkami. Te poleg pomagal in pošastinov prikazuje radar na zgornjem zaslonu, medtem ko zemljevida za večji izziv nalašč ne kaže. Najhitreje šibamo po cesti, posebne ploščadi pa omogočijo tudi brzenje čez drn in strn (pesek, hosta, lava ...). Proge so sestavljene iz otočij, med katerimi potujemo na hrbtu morske živali ali z baloni. Ko smo v zraku, skušamo s primerjavo kart med zaslonoma čimprej poiskati naslednjo kontrolno točko.

Pokemone bi lahko spravili v simulacijo betona in bi se prodajale.
Potegljajno premikanje po zemljevidu je dokaj počasno, kar zna ob večjih dimenzijah najedati. Med pikiranjem spremljamo pokemonovo senco in ob vetru posebej pazimo, kako hitro (pokanje balončkov) in kam ima cepniti - skalovje pač ni enako travniku. Igra je zato prav toliko kot dirkačina tudi miselna zagonetka: za obvladanje je treba natanko poznati vsako progo in pametno uporabljati tako pospeške kot alternativna prevozna sredstva. Računalo je sposoben, skorajda goljufiv nasprotnik, saj natanko ve, kam zaviti, medtem ko se igralec prvih nekaj poskusov precej izgubljeno uči na napakah. Ko se pri vseh petih pokalih s po petimi progami prerinemo med prve tri, odklenemo težji način, po njem pa še način s spremenjenimi pravili za zahtevnejše, ki pusti proste roke pri vrstnem redu prehajanja nadzornih točk. S Pokemoni za GBA lahko izdelamo progo v obliki enega od svojih pošastinov in do onemoglosti podiramo rekorde, dokler si pri teku ne zaželimo družbe. Žal mora imeti vsak od šesterice svoj modul, kar zmanjša možnost množičnih maratonov.
Pokemonski kros je nadvse cortkana, barvita in privlačna igra, ki pa ji manjka raznolikosti in dodatnih možnosti. Pokiči bi se v atletskih sposobnostih lahko razlikovali, sedla bi kaka mini igra, možnost uvoza igrabilnega lika iz GBAjeve verzije in več odklepabilnih dobrot. Mulčad bodo zverinice resda (spet) očarale, a za svoj denar bi lahko dale več.

Pokemon Dash
Nintendo za DS
objavljeno: Joker 143
junij 2005

75