IGROVJE
stranka » igrovje » n-gage » Ashen
Ashen

Retro

Drži - Ashen je najboljša prvoosebna streljačina za n-gage. Saj ne, da bi bilo to ob konkurenci nerodnega Red Factiona, ki je izšel že skupaj s prvo napravo, težko. A vseeno špil zna navdušiti. Glasbena podlaga je izvrstna in pripomore k strašljivi tematiki, v kateri se znajdemo v svetu, polnem pošasti iz druge

Nebo je večidel vidno, vendar so sobe redek gost.
dimenzije. Te je po pomoti priklicala naša sestra, ki jo iščemo po zapuščenem mestu Sedmih rek. Orožarna vključuje osem orožij, od para pištol prek šibrovke in brzostrelke do ostrostrelske puške ter granatometalnika.
Grafični pogon je najlepši na ingejdžu doslej. Pri Torusu so iz švohotne napravice verjetno izbezali največ, kar je bilo mogoče, od dobre osvetlitve s senčnimi kartami in dinamično osvetlitvijo do razgibanih stopenj, vključujoč ulice, notranjosti hiš, kanalizacijo ter cerkvene objekte. Celo nadzor je vsled samodejnega merjenja in stranskega premikanja soliden, odsotnost vodoravnega zaslončka pa nadomestijo spretno sestavljene stopnje, kjer ni veliko široko, odprtih prostorov. V večigralstvu sicer motita manjek gumba za hiter 180-stopinjski zasuk in ostudno gledanje diapozitivov v gužvi, a je tudi ta vidik igre do neke mere zabaven. V kampanji je lepo, da imamo na voljo tri težavnosti, zato pa najeda snemanje zgolj ob končanih stopnjah. Posebej ker velikokrat crkneš zavoljo nezmožnosti hitrega reagiranja, saj nadzor kljub solidnosti za n-gage ni primerljiv z navezo mišaka in smernih tipk. Dodatno motita odsotnost kakršnekoli inovacije in zgolj pet različnih sovražnikov (ki so zelo oglato predstavljeni, res pa je, da špil poskrbi za vsaj dvajset ur igranja po zgodbi. Celokupno Ashen ni napačen in bo lastniku n-gaga, ki mu streljanje ni tuje, osmislil investicijo.

Ashen
Torus Games / Nokia za n-gage
objavljeno: Joker 133
avgust 2004

76