IGROVJE
stranka » igrovje » n-gage » The Roots
The Roots

Nemeza

Jah, še en špil, v katerem moramo rešiti svet pred propadom. Korenine so akcijska frpjka, odvijajoča se v fantazijski deželi Lorath, ki jo naskočijo orki ter slična golazen. Izbiramo med petimi junaki, ki so med seboj sila različni, tako po moči kot razmerju energije in magiji. Špil nas popelje skozi dvajset misij, v vsaki pa lahko odkrijemo kup podzemnih rovov, tako da št

Vsi lastniki telefonov niso bumbarji, ki bi znali le udrihati po enem knofu!
evilka na koncu znese tam okrog petdeset. Pot nas vodi od gozdov in zasneženih pokrajin prek puščav ter podzemnih jam vse do samega pekla, kjer se spopademo z gospodarjem demonov (ne, a res?). Medtem kajpak naberemo precej orožij in nadgradenj. Navsezadnje nam skoraj vsak sovrag, ki spusti dušo, da opremo, čeprav jo lahko nosimo le v omejenih količinah. Vsaka misija vsebuje razne šefovske kreature, kar pomeni dvajset njih, vendar pa te ne predstavljajajo nobenega izziva. Modeli streljajo skozi zidove, se zatikajo ob debla in dobesedno čakajo na mestu, da jih pokončate. Boj je takisto nedodelan in predstavlja le besno nabijanje po tipki za napad. Na začetku se The Roots zdijo težke, a ko enkrat dobimo razne magije in opremo, postane vse skupaj čisto prelahko. Avtorji se hvalijo, kako junaka neomejeno nadgrajujemo, a kaj to pomaga, ko špil končamo pri kakem levelu 22, nakar preostane le še sprehajanje skozi že videno.
Še dobro, da je izvedba solidna. Gates of Chaos, kot se glasi podnaslov, je prirejena ingejdževemu zaslon, tako da z vidnim kotom ni problemov. Igranje je kar tekoče, le ob

Najprej Requiem of Hell, zdaj The Roots - ingejdž nima sreče s frpji.
večjih spopadih se dogajanje malce zatakne. Grafika je barvita in 3D, z izometričnim pogledom od zadaj, motijo pa ponekod nejasne teksture, ki so mestoma celo preveč pisane. Včasih ne ločiš lave od sovragov, kar ima za posledico uren krepot. Arena ni podprta, se pa lahko največ četverica pomeri po modrem zobu, bodisi v sodelovalnem načinu, kjer je vse skupaj še lažje, bodisi eden proti drugemu. Preizkusili smo slednjega in bili deležni diapozitivov. Super.
Vrata zmede imajo adute, recimo veliko različnih sovražnikov, nadgradenj in coprnij. Toda ustvarjalci bi morali izboljšati naloge in zgodbo ter dodelati bojevanje in umetno pamet, če bi želeli ustvariti solidno akcijsko frpjko. Tako The Roots sicer ponudijo dvajset uric sekljanja za osrednji kvest in omogočajo ure in ure iskanja samosvojih krepel ter nadgradenj, vendar je bistvo pretirano enolično in nenavdihnjeno. Nova zgrešena priložnost za ingejdž, ki mu jih zdaj pa res ni ostalo več dosti.

The Roots
Cenega za n-gage
objavljeno: Joker 144
julij 2005

60