IGROVJE
stranka » igrovje » java » Splinter Cell: Pandora Tomorrow
Splinter Cell: Pandora Tomorrow

Retro

Gameloft je znova pokazal, da poleg tehnološke nadmoči pozna tudi par nategunskih prijemov. Za vazelin sicer skrbijo s predelavami Ubi Softovih licenc

Videz je totalno spedenan. Bes jih vzemi za vse nepotrebne maluse!
(Splinter, Prince of Persia, Rayman, XIII), prvovrstnim videzom in spodobnim nadzorom. Toda moja padawanska modrost pomanjkljivosti Pandore zlepa ne bo spregledala, zlasti ker bi mogli manjkajoče elemente zlahka udejaniti.
Če bi bilo z igro vse po predalčkih, bi na tem mestu povedal kaj o zgodbi, a ne morem, ker fabuli ne ponudi niti stavka. Tako bi bilo čisto vseeno, če bi namesto Sama 'fafmojstra' Fisherja igral z Mariom 'belo otrdelo' Banano, kajti lik je popolnoma brezoseben. A pustimo maluse za konec. Pandora je na mobilnikih že tretja Ločena celica, pri čemer je pretirano akcijska enka prerasla v bolj skrivalniško dvojko. V trojki so tiholazništvo še poudarili, a so hkrati krepali par razveseljujočih naprednosti, ki smo jih že bili deležni. Igra tokrat loči med svetlimi področji in sencami, v katerih smo neopazni za sleherni premik. Vsaj dokler ne sprožimo alarma, saj je umetna pamet zelo spodobna in se odziva na vsak krik, strel in truplo. Za nameček lahko z okolico manipuliramo in s streli uničimo luči ter alarme. Vse to pripomore k občutku iz verzije za PC. Vendar pa so avtorji v tej mobidični inačici pozabili na nivoje, kjer bi bili osiromašeni orožja oziroma kjer bi bilo proženje alarma nedopustno. Takisto ni novih naprednih potez, vse, kar se sveti, so laserski žarek za natančno merjenje pod kotom, hiter preval iz počepa in skrivanje pod vodo. Ob širokem naboru v verziji s hišnih mlinčkov smo lahko upravičeno jezni. Na vsaki od osmih stopenj je naš cilj le, čimbolj skrivavši se, priti do konca mimo vseh sovragov, brez kakršnekoli dodatne zahteve. Špil odšteva točke za vsak strel in truplo, ki ga povzročimo, vendar močno moti, da niti ene stopnje ni moč končati povsem brez rabe sile.
Pandora Tomorrow ni napačen špil, zakaj osnova je dobro izdelana. Toda kot celota ponuja premalo raznolikosti, tja med povprečnice pa jo zadega predvsem odsostnost zgodbe. Roko na srce, pričakovali smo več.

Splinter Cell: Pandora Tomorrow
Gameloft za java
objavljeno: Joker 129
april 2004

70