IGROVJE
stranka » igrovje » java » TDE - Among Pirates
TDE - Among Pirates

Retro

Sušo v žanru igranja domišljijskih vlog bo očigledno treba nadomestiti z drkamožnimi fantazijskimi svetovi. The Dark Eye, samosvoj sistem namiznega kamufliranja v goblinske podganolovce in škratovske najemnike, nas povede v vrsto avantur, ki jih je za mobidike razvil Elkware. Trenutno so na voljo štiri,

Odlične opise dogajanja na boljših telefonih demonstrirajo luštne sličice.
od katerih sem podolgem in počez vstopil med zlobnezlobne pirate, si vtetoviral bojno sekiro in mastno izdavil 'Ahoy there, matey!' Stvar zelo spominja na branje knjig Časovni stroj, kjer smo se med branjem zgodbe odločali, kaj nam je storiti, in je avantura z rahlim pridihom frpjke. Zgodba je vzdušna in odločitev ravno prav, da je špilanje prijetno nelinearno, štorija pa ostane povezana. Šest dni imamo, da kot pirat-pod-krinko razodenemo zlobne načrte APZja, emmm, rešimo princesko iz zlobnih rok neusmiljenih cedepekov. V tem času zbiramo informacije od lokalnih prebivalcev, tekmujemo v pitju groga (vse se seveda odloči z metom kock, upoštevajoč vaše statistike) in celo preživimo noč v javni hiši. Škoda le, da špilček zaškriplje na dveh področjih. Among Pirates ponuja izbiro poklica, rase in precej lastnosti, znanj in opreme, kar namiguje na pravo frpjko, vendar bi imelo vse skupaj pomen le, če bi igranje trajalo šest mesecev, ne šest dni. V tako kratkem času zberemo le za mišji spolni ud izkustvenih točk in o nadgradnji katerekoli karakteristike zgolj sanjamo. Tako smo povsem odvisni od začetne izbire poklica, medtem ko napredovanje nima pomena. Ostane drugi malus, ki krepko presega prvega: naravnost zanič boji. Kljub vklopljenemu avtomatskemu bojevanju je na nas ponavljajoče se izbiranje nasprotnika, kar moramo za zmago početi tudi po pet minut.
No, na srečo je spopadov manj kot pol ducata in celokupno je pred nami kar igrabilen naslov, predvsem na račun zanimivega poteka dogodkov in netrivialnih odločitev. Zabavaš se, to je glavno.

TDE - Among Pirates
Elkware za java
objavljeno: Joker 129
april 2004

74