IGROVJE
stranka » igrovje » java » IQ Genius
IQ Genius

Šerlok

Ko med martinčkanjem na plaži za­čutiš, da ti možgani že rahlo gnijejo v lobanji, nemara pride prav mo­bilno razgibavanje sivih celic z IQ Genius. Špilčič, narejen po priljubljenem Kawashiminem receptu zbirke mož­­­ganskih vaj, je za telefone prirejen predvsem tako, da je moč uganke re­še­vati z vpisovanjem številk ali pritiskanjem smernih tipk. Paket vse

Ker nas večina na uro bulji le na zaslončku mobilca v digitalni obliki, na težjih stopnjah tale mini špilček lahko hitro postane zelo frustrirajoč.
buje sedem mini iger, skozi katere te vodi risankast belolas znanstvenik. V edinem enoigrals­kem načinu se podamo v boj s časom pri reševanju preprostih matematičnih računov, štetju naloženih škatel ali beduinčkov v oa­zi, urjenju spomina v labirintu in po­dobnih moz­gavnih opravilcih. Podiranje rekordov in izpolnjevanje nalog prineseta cekine, s katerimi odpiraš nove mini igre in njih težje ina­čice. Tu IQ Ge­nius ni dobro uravnote­žen, saj so nekatere naloge na težji stopnji dosti lažje kot druge na osnov­ni. To te vleče k tistim izziv­č­kom, pri katerih lahko z manj truda dobiš več cekinov in boljšo oceno mentalne starosti, ki jo igra določa glede na skupni rezultat v vseh podigrah.
Če bi obstajala osnovna večigralnost ali vsaj spletna lestvica, bi katero od omenjenih napakic še spregledal. Tako pa po tem, ko odkleneš vso sedmerico dejanj, IQ Genius hitro postane le zehalno dudlanje knofov. In gnitje možga­nov na plaži se lahko nadaljuje.

IQ Genius
EfusionX za java
objavljeno: Joker 193
avgust 2009

65