IGROVJE
stranka » igrovje » java » Star Trek
Star Trek

Sneti

Da pride film in z njim igr(ic)a, je znan recept. A le malo bolj kot tisti, ki veli, da je tak špil(čič) brez duše storjen apn za široke množice, ki ne bi prepoznale kvalitete, če bi jih ponoči zbudila s poblaznelim vreščanjem “LIVE LONG AND PROSPEEEEEER!!!!”
Z mobilniškim Star Trekom ni nič drugače kot z večino licenčnega griša. Reč je dvorazsežna, od zgoraj gledana vesoljska streljanka z ladjo Enterprise na spodnjem delu zaslona in valovi

Podoba je za telefone odlična, ig­ralnost pa celo zanje ne. Hjah, pač še eno rutinsko licenčno govnece.
sovragov, ki uletavajo od zgoraj. Na tebi je, da jih besno pinjauaš, kar mlademu kapitanu Kirku in njegovi posadki omogoči prebijanje skozi bledo, jako nefilms­ko štorijico. Torpede izstreljujemo roč­no, fazerji pa lahko najbližjega nasprotnika švasajo samodejno. Glede na mobidične gumbke to ni slaba ideja – vsekakor boljša od sestave večine spopadov, ki se brezprizivno uvrščajo med rutinske. Ca­pini prihajajo v nedomiš­ljijskih, zlahka odstranljivih konfiguracijah in če­prav se jih kasneje po ek­ra­nu sp­re­letava kar lepo število, Enterprise pa je ve­lik ter dokaj počasen, odstranjevanje ni skoraj nik­­dar prob­lematično. Na zalogi imaš več kot dovolj ognjene sile, da obliteriraš vse pred sabo, kar je itak logično, saj je tvoja šajtrga prevelika za resnejše manevriranje. Vmes fizično in z avtomatskim traktorskim žarkom pobiraš bonuse v slogu pospeška ter ščita in med nivoji nadgrajuješ križarko v zameno za zbrane zvezdice. A to je šminka z bore malo vpliva, ki ne more prikriti zehalnosti vsebine. Še največ vznemirjenja prinesejo redki šefi, ki pa več stavijo na grafično kot igralno impresivnost.
Dolžina z dvema urama ni švoh, podoba je lepa in upočasnitev kljub obilici do­gajanja malo. A občutek dolgčasa, kopitnosti in umetne razpotegnjenosti je nezgrešljiv kot viski v Scottyjevi sapi. Nizka cena gor ali dol, ne nabavljajte – niti trekiji, niti ostali. Mimogrede, iphonova verzija za tri dolarje je grafično dopolnjena javanska.

Star Trek
EA za java
objavljeno: Joker 191
junij 2009

40