IGROVJE
stranka » igrovje » java » X-Men Origins: Wolverine
X-Men Origins: Wolverine

Sneti

Mobilniških igric ne čislam, za kar imam konkreten razlog. Vse prevečkrat gre za kratke, cenene, brezzvezne drkalke gumbov, ki stavijo predvsem na dejstvo, da masovna publika nima ne okusa, ne znanja in ne hotenj, da bi ločila zrnje od plev. Spo­čet­ka je tak videti tudi Wolverine. V sicer zelo lepi dvorazsežni grafiki tečeš z leve proti desni in šopaš gumb za udarec, kar botruje mahanju z adamantnimi kremplji. Streljaš seveda ne, saj bi bilo Rosomahu to pod častjo. Na voljo imaš še počep, skok, preval in plezanje za premagovanje višjih ovir, pa tudi blok, s katerim se nepremagljivo zaš­či­tiš pred izstrelki. Poleg tega se ti energija sama od sebe zlagoma ob­navlja.

Za špilič delajo reklamo tudi po televiziji, vendar ne povedo, da ne gre za lahkotno sekljačino.

Zdi se kot še ena zanič filmska licenč­ni­ca. Toda knjig ne gre soditi po platnicah in kmalu se igra orenk razgiba. Vstopijo platformski izzivi, ki jih zapletajo smrtonosni laserji, medtem ko sovražniki zahtevajo ritmično blokiranje. Za napredovanje je treba biti pazljiv in razmišljati, saj te lahko včasih že majhna nepazljivost stane glave, ko po nerodnosti prekineš žarek in te eksplozija takoj ugonobi. Tudi s šefi ni heca in namesto da bi lomil tipkovnico, moraš s pravimi pritiski v ustreznih trenutkih izkoristiti ranljive točke. Niti dolžina ni zanemarljiva. Linearno nanizanih stopenj je resda le par in niso dolge, tako da bi špil načeloma lahko končal v manj kot urici, vendar pa nimajo dosti nadaljevalnih točk. Mestoma je to zoprno, saj umreš tudi nesramno, iz zasede, dočim animacija ni tako gladka, da bi zaradi nje ne mogel zgrešiti nameravane točke skoka. A povečini se moraš pač potruditi, opazovati okolico in ukrepati v pravem trenutku, sicer se znajdeš na za­čet­ku ali polovici nivoja.
Verjamem, da bo nepotrpežljiva mulčad sitna, ampak vrednost za denar v  nas-lovu gotovo je, tako kot pohvalna raznolikost pristopov. Kul mobilna igr(ic)a!

X-Men Origins: Wolverine
EA za java
objavljeno: Joker 190
maj 2009

80