IGROVJE
stranka » igrovje » java » Madagascar 2
Madagascar 2

Jurec

Špili, ki so narejeni po filmskih hitih, so načeloma na hitro sklamfane, brezdušne pogruntav­š­čine, katerih bit je molža denarja. Seveda obstajajo izjeme, a pri drugem Madagaskarju ni tako. Slabši bi že težko bil.

Vsaka ploščadna igra si zasluži natančen nadzor. Če ta manjka, ima igralnost hude težave.

Zadeva je v prvi vrsti dvorazsežna platformijada z junaki iz filma (jap, tudi pingvini pomagajo), ki so namesto v rodnem New Yorku pristali na črni celini in se morajo spet spopasti z divjino. Na prvi pogled je vse okej: osem pisanih stopenj in dva igralna lika, lev ter zebra. A takoj, ko se začneš premikati, ugotoviš, da vse skupaj ni niti približno zabavno. Izb­rana beštija se namreč odziva počasi kot pijana opica in ko pritisneš gumb za premik, moraš čakati, da se kaj zgodi. Kako pomemben element je dober nadzor, vemo. Zlasti zoprno je tedaj, ko srečamo kako pobesnelo hijeno ali zmedene slone. Tepež je zaradi slabih kontrol neizvedljiv in okoren, zato se mu velja izogniti. Kot da to ni dovolj, morijo nepotrebni in brezzvezni vložki afriškega plesa, kjer moramo ob pravem času pritiskati gumbe. Žalostno dogajanje skušajo pestriti trije šefi, a zavoljo bednih kontrol so tudi ti prej muka kot užitek.
Madagascar 2 prispeva dve uri godlje, a glede na tehnične probleme gre pri­ča­kovati, da bo špil večina odložila po nekaj minutah. Klavrno.

Madagascar 2
Glu za java
objavljeno: Joker 186
januar 2009

22